FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLER BİRARAYA GELDİ

8.04.2015 10:43:07

Kayseri'de eğitim hayatını devam ettiren Filistinli öğrenciler Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği'nde bir araya gelerek Filistin Toprak Günü” adı altında bir etkinlik düzenlediler. Programda Filistin'in tarihi, kültürel özellikleri ve Filistin'de yaşan

 

 

Halka açık olarak gerçekleştirilen etkinlikte yerli ve yabancı birçok öğrenci yer aldı. Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi  Genel sekreteri Mustafa Yalçın,  Darülaceze Vakfı Başkanı Faruk Aksebzeci, Yardımeli Derneği Kayseri Şube Başkanı Celil Tekcan da programa katılım sağladılar. Kadın erkek olmak üzere Kayseri halkının da yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda tüm katılımcılara Filistin mutfağına ait olan maklube ikramı yapıldı.

 Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut;”Müslümanlar olarak adı Filistin olan bir imtihandan geçiyoruz. Yaşadığımız son yüzyılda önümüze koyulan sınav kâğıtlarının sayısı arttı. Artık cevaplamaya, çözüm üretmeye nereden başlayacağımıza karar veremez bir hale geldik. Ancak Müslüman olma iddiasında bulunan herkes  bu sınavlara tabii. Miraç toprağı, Peygamberler diyarı Filistin'e ve Filistin halkına yapılanları herkes görüyor. Lakin birkaç cılız ses haricinde Siyonist zalimleri durduracak caydırıcı bir tepki yok. Biz Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği olarak Filistin davasını tüm Müslüman yüreklere ulaştırmak, özellikle halkımızda ve öğrencilerimizde bu davaya karşı duyarlılık oluşturmak gayesiyle Kayseri'de eğitimine devam eden birçoğu ailesini, evini kaybetmiş  Filistinli kardeşlerimizle Filistin Toprak Günü” adı altında bir program gerçekleştirdik. Filistin meselesini halkımızın bizzat Filistinli öğrencilerden dinlemesini istedik. Birkaç Müslüman yüreğe daha bu dava şuurunun ulaşmasına vesile olmuşuzdur inşallah.” Diye konuştu.

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği(KUDER) Eğitim sorumlusu Müslim Yalçın ise Tarihİ çok gerilere uzanan Filistin, birçok medeniyete beşiklik etmesi ve medeniyetlerin geçiş bölgeleri üzerinde kavşak noktası olması ile bilinmektedir. Filistin'in semavi dinlerce de önemi tartışılmayacak derecededir. Hz. Muhammed (sav)'in İsra ve Miraç mucizesinin mekânı Kudüs'tür. Filistin toprakları uzun yıllar Osmanlı hâkimiyetinde kalmıştır. Filistin meselesinin kökeni çok eskilere dayanmakla birlikte günümüzde sıcak olarak yaşanan sorunların başlangıcında 19. yüzyıl sonlarında başlayan ve  20. yüzyıl başlarında daha da yoğunlaşan Yahudi göçü sonucunda bu topraklar üzerinde 1948 yılında korsan, siyonist İsrail terör devletinin kurulması yatmaktadır.1948'den günümüze gelinceye kadar Siyonistler sayısız katliam gerçekleştirmiştir. Fakat dünya bu zulme sessiz kalmıştır. Bu sessizlik günümüzde de en koyu haliyle devam etmektedir. Modern dünya ve Müslüman toplumlar Filistin halkının sessiz çığlıklarına kulak tıkamaya devam etmektedir. Bu noktada Türkiyeli Müslümanlar olarak bizlere önemli sorumluklar düşmektedir. Bizler KUDER olarak şehrimizde yaşayan Filistinli öğrencilerimizle düzenlediğimiz etkinlikte tüm bu yaşananları halkımıza duyurmaya çalıştık. İnşallah Filistin ve Müslüman coğrafyalar için güzel günler yakındır” diye konuştu.