FETULLAH GELECEK HESAP VERECEK

26.01.2015 10:47:37

Hüseyin Cahit Özden'in tek aday olduğu AK Parti Kayseri 5. Olağan İl Kongresi'ni görkemli bir törenle yaptı. Kadir Has Kongre Salonu'nda yapılan kongrede duvarlara Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı.

AK Parti Kayseri 5. Olağan İl Kongresi, Kadir Has Kongre Salonu’nda yapıldı. Katılımın yoğun olduğu kongrede; solon dışına da ekran konuldu, dışarıda kalan vatandaşlar buradan kongreyi takip etti. Divan heyetinin seçimi ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongreye Başbakan Yardımcısı Yalçın akdoğan, Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Pelin Gündeş Bakır,   Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve partililer katıldı. Cenazesi nedeniyle Sadık Yakut kongreye sonradan katılırken, eski il başkanı Ömer Dengiz de yerini aldı.

Her yerde Recep Tayyip Erdoğan

İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden`in tek aday olduğu kongre salonuna asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları dikkat çekti. Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte fotoğrafının da olduğu bir afişte,  `Evladı Osmanlı, Selçuklu Soyu, Mevlana Diyarı, Anadolu Ruhu, Abdülhamit Han`ın beklenen ruhu, Reisi`in emanetisin Davutoğlu`, ve `Pensilvanya`dan beddua aldığımızda değil, mazlumlardan dua alamadığımızda korkarız`, `Unutma ki Aliya`nın vasiyetinden sonra, emanet bize Saraybosna, 21. Yüzyılda Ömer Muhtar`ın varisi sensin Ahmet Hoca` pankartları dikkat çekti. Davullarla gelen Ak gençlikte kongre süresince sık sık konuşmacıların sözlerini sloganlarla kesti. AK Gençlik, Recep Tayyip Erdoğan’ı hapishaneye girdiren Ziya Gökalp’in asker duası adlı şiirini okudu. Sahnede bulunan bir kadın da işitme engelliler için işaret diliyle konuşmalar aktardı.

Tek aday olan Hüseyin Cahit Özden yaptığı konuşmada 7 ay önce göreve geldiğini ve bu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

“En başarılı işleri biz yaptık”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehmet Özhaseki hayatın bir mücadele olduğunu belirterek, “AK Parti kurulduğunda, ilk geçen belediye başkanı bendim. Buradan 2 şey söylemek istiyorum. Birincisi Mustafa Elitaş’ın il başkanlığında başlayan ekip çok başarılı oldu. Daha sonra gelen başkanlar da yüzümüzü hiç kızartan iş yapmadılar. Biz hiçbir zaman kendi nefsimiz için kavga etmedik. Şimdi kamplaşma var diyorlar ama tek parti döneminde yaşanan zulmü hiç kimse görmedi. Arapça harfleri öğrenmek isteyen insanları, inançlarından dolayı hapse attılar. Daha sonra çok partili hayata geçildi. Kayseri’de Demokrat Parti CHP’ye karşı odaklanmaya başlayınca, il teşkilatında yer alan herkesi polis tek tek evlerinden alıp hapislere attılar. 90’lı yıllarda ben fakir öğrencilere yardım eden bir derneğin başkanıydım. Benim evimin kapısında her gün polisler beklerdi. Türkiye’yi mahvettiler, cumhurbaşkanı başbakana kitap fırlattı. Biz en zor zamanda iktidar olduk. Cumhuriyet tarihinde en başarılı işleri biz yaptık” ifadelerinde bulundu.

“17 ve 25 Aralık operasyonları darbedir”

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da, Haziran Genel Seçimlerinde yüzde 70 oranında oy almak istediklerini belirterek, “Paralel bir yapı oluşturmaya çalışan ve herkesi dinleyen. Bir ülkenin genelkurmay başkanı, MİT başkanı, dışişleri bakanı önemli bir konuyu konuşur, dinlenip servis edilirse bunları yabancı istihbarat servislerine verildiğini düşünün. Hangi inanç, hangi duygu bu ülkenin çok önemli konusunun sadece seçim için, yerel seçimlerde bu partiyi istedikleri seviyenin altına düşürebilmek için hangi aklıselim bu belgeleri tüm dünya ile paylaşma gafleti içinde bulunabilir. Maalesef onlar bunu yaptılar. CHP bu paralel yapıya yanaşabilmek, yandaşlık yapabilmek için yarış içindeler. Bir taraftan CHP bir taraftan MHP paralel yapının destek vermesi için yarış içindeler. Önümüzde Haziran seçimleri var. Bütün hedef 7 Haziran’da yapılacak seçimde AK Parti’yi 330’un altında milletvekili seçtirmek. Biz 7 Haziran seçimlerinde inşallah 330 ve üzerinde milletvekili sayısına ulaşabilmek için çalışmalıyız. Biz yüzde 70’leri aşacağız” diye konuştu. 17 ve 25 Aralık operasyonlarının darbe niteliği taşıdığını belirten Elitaş’ın sözleri sık sık AK gençlik tarafından atılan, ‘Fethullah gelecek, hesap verecek’ sloganlarıyla kesildi.

“Bizler doğru yaptığımız kadar güçleniyoruz"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye`de siyasi tartışmaların en çok kendi dönemlerinde olduğunu belirterek, “Bizim kimliklerimiz tartışıldı. `Ayağı yalın, başıkabak kimseler, birkaç belediyedeki başarılarına mı güveniyorlar da iktidara geliyorlar` diye tanımlamalar, algılar yapıldı. Bizler gecesini gündüzüne katarak durmadan çalıştık, gayret ettik. Bizler çalışarak algıyla gerçeğin bir noktada buluşmasını sağlayacağız. Bizler doğru yapıyoruz ve doğru yaptığımız kadar güçleniyoruz" dedi.

Dünya Ekonomik Forumu`nun yapıldığı Davos Toplantıları`nın bittiğini anımsatan Bakan Taner Yıldız, oradaki bir toplantıda fillerin kaçak avlanmasının ele alındığını belirterek, "Ancak Suriye`de binlerce çocuk, kadın, masum insan katledilirken, dünya ne yaptı? Bizler dünyada tek kalsak bile biz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Filler kadar, hayatının önemli olduğu kadınların, çocukların yaşam haklarını savunacağız. Paris`te 12 kişinin öldürülmesinin hiçbir şekilde makul gerekçesi olamaz. Ama o hassasiyetin Ortadoğu`da dökülen kanlar için de gösterilmesi gerekiyor" diye konuştu.

`Durdurulamayan Adamlarız`

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise, "12 yıldır bir yandan hizmet için bir yandan da karanlık odalardaki senaryolarla, vesayetçi sistemin oyunlarıyla uğraşıyoruz. Hem şeytan taşladık hem de tavaf ettik" dedi.

"Başkaları `Duran Adam` olur, bizler `Durdurulamayan Adamlarız` diyen Akdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"AK Parti`nin ne anlama geldiğini çok iyi anlamamız gerekiyor. Bizler yeni Türkiye`yi inşa ederken, birileri bizi eski Türkiye`ye döndürmeye çalışıyor. Gezi olaylarıyla, ardından 17 ve 25 Aralık senaryolarıyla üzerimize geldiler. Adeta yalan üretme merkezi. Bunlar o kadar yalancı ki hiçbir gerçek kırıntısı yok, bu kadar habis bir yapıyla karşı karşıyayız. Yalanda, merhametsizlikte, zulümde sınır tanımayan bir anlayış. Ayrı ayrı geldiler olmadı, sonra güçlerini birleştirerek geldiler yine olmadı. Şimdi 7 Haziran`a gözlerini diktiler. Bunlar `kaybet kaybet koalisyonudur. 7 Haziran, Büyük Türkiye`yi inşa etmemiz anlamına gelecek. Kurdukları kirli tezgahlar işe yaramıyor. Oyunların üzerinde oyun var, kaderin üzerinde bir irade var. Cenab-ı Hakk`ın yardımı bizimle oldukça hiçbir zaman bizi bitiremeyecekler. Milletin iradesiyle her türlü yapılanmaya karşı dimdik ayakta dururuz. Hiçbir ihanet şebekesine prim vermemiz. Biz paralel devletin değil, devletimizin ve milletimizin çıkarlarına sahip çıkarız. Bu devlet karanlık odalarda kurulmadı ki, karanlık odalarda istikameti çizilsin. 12 yıldır bir yandan hizmet için bir yandan da karanlık odalardaki senaryolarla, vesayetçi sistemin oyunlarıyla uğraşıyoruz. Hem şeytan taşladık hem de tavaf ettik."

`Hiçbirine eyvallah etmeyiz`

Sosyal yardımları 10 kat artırdıklarını, her alanda yerli üretime ağırlık verdiklerini vurgulayan Akdoğan, "Birileri milliyetçiliğin lafını ediyor, biz ise milliyetçiliği hayata geçiriyoruz. Kendi silahımızı, tankımızı, uçağımızı yapacağız. Türkiye`nin gelişmesine sekte vurmaya çalışan kim varsa, paralel yapılanma onlarla ortak çalışıyor. Türkiye`yi şikayet ediyor, algı operasyonları düzenliyor. Bizler bunların hiçbirine eyvallah etmeyiz. Hemen ardından Paris`teki kanlı olaylar yaşandı. Hemen `Teröristlere yardım ediyor` gibi, Türkiye`ye yakıştırmalar yaptılar. Onlar bu yanlışların içindeler. Ama bizler hukuktan ve adaletten ayrılmayacağız. Sapla samanı karıştırmayacağız. İllegal bir örgüt gibi çalışıyor, devletin imkanlarını kullanarak, devlete ve millete operasyon çekiyor. Eğer onlar başarılı olsalardı, Türkiye bugün vesayetin emrine girecekti" diye konuştu.

Tek liste ile seçime giden Hüseyin Cahit özden’in listesinde şu isimler yer alıyor:

Abdülkerim Yalçın, Abdullah Serdar Arpacık,  Ahmet Akdemir, Ahmet Can Leblebici, Ali Ömerli,  Ayşegül Öztürk, Baki Narin, Betül Bacanak, Burcu Gökşen, Cafer Nalbant, Cengiz Hakan Arslan, Dogan Biçingir, Fatih Hasyüncü, Fatma Yalçıntaş, Filiz Ertürk,  Gökhan Ülker, Gülseren Medet, Hacı Sait Güneş, Hakan Mahiroğlu, Halil Büyüknalbant, Hamdi Somtaş, Hasan Köksal, Hasan Öztoprak,  Hüseyin Okandan, İsa Kızılöz,  Kadir Çay, Kemal Lekesiz, Kübra İpek Biler, Murat Kale, Mahmut Kabak, Mehmet Ersu, Mehmet Berk, Mehmet Karakaya, Mehmet Salih Tan, Muammer Çimen, Mustafa Büyükbaş, Mustafa Çiftçi, Mustafa Okutan, Mustafa Sabri Sözduyar, Necati Selçuk Şahin, Nezihe Fazlıoğlu, Nihat Kökenek, Nilüfer Koyuncu, Numan Alparslan, Ramazan Bedir, Serdar Kavafoğlu,Süleyman Karaköse, Vedat Arıkan ve Veysel Bayar