FETÖ´YE İKİ TUTUKLAMA

3.08.2016 09:52:46

12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı´nda gözaltına alınan 5 rütbeli askerden 1 yarbay ve binbaşı tutuklandı. 3 astsubay ise serbest kaldı.

15 Temmuz´daki darbe girişiminde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı´ndan 7 askeri uçağın kaldırılması ile ilgili olarak yapılan FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan 5 rütbeli askerden bir yarbay ve binbaşı tutuklanırken 3 astsubay ise serbest bırakıldı.
FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe teşebbüsü ile ilgili olarak 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı´nda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 55 askeri personel polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı.
FETÖ/PDY operasyonlarının devamında İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü tarafından Yarbay E.Y., Binbaşı Y.K., Astsubaylar M.G., S.Ş. ve S.A. isimli rütbeli askeri personeller de yakalanarak gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınanlar, dün yapılan işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı. Adliyeye çıkarılan Yarbay E. Y. ile Binbaşı Y. K. tutuklandı. Astsubay M. G. savcılıkça serbest bırakılırken diğer Astsubaylar S. A. ve S. Ş. ise mahkemece adli kontrol ve yurtdışına çıkma yasağı şartıyla serbest bırakıldı.
Gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyallere el konulmuştu.



Anahtar Kelimeler: FETÖ TUTUKLAMA