FETÖ´nün ?SAYV´ ile fişlediği eski polise 7.5 yıl hapis

20.09.2018 14:14:59

Kayseri´de, FETÖ´nün Emniyet´teki mahrem hizmetleri kapsamında yapılan çalışmada örgüt tarafından ?SAYV´ kodu ile fişlenen eski polise mahkemece 7 yıl 6 ay, ?SAKT´ ile fişlenen eski polise ise beraat kararı verildi.

 Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanıklar M.B. ile Necmettin O. ve avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ´nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda SD kart içerisinde çıkan liste kapsamında örgütün yaptığı fişleme çerçevesinde bazı kodlar kullandığını tespit etti. Bu tespit kapsamında eski polis memurları Necmettin O.´nun ?SAKT´ ve M.B.´nin ?SAYV´ kodu ile fişlendiği tespit edildi. 
Örgüt içerisinde olan, 17/25 Aralık sürecinden etkilenmiş, tekrar örgüte kazanılmaya hazır hale gelmiş kişiler anlamına gelen ?SAKT´ kodunda ismi geçen tutuksuz sanık Necmettin O. ile FETÖ mensubu olan, zaafları olmayan, her şeyi ile kendisini teslim etmiş, sohbet yapabilen yönetici anlamına gelen ?SAYV´ kodunda ismi geçen M.B., mahkemede üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istediler. 
Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında her iki sanığın da ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan cezalandırılmalarını ve kaçma şüphesi ile adli kontrol şartlarının yetersiz kalacağı gerekçeleriyle hükümle birlikte tutuklanmalarını talep etti. 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık M.B.´ye ?silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ile adli kontrolün devamına, tutuksuz sanık Necmettin O.´nun ise üzerine atılı suçun delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.