FETÖ´NÜN KAYSERİ BİLANÇOSU

12.08.2016 09:52:24

Kayseri Emniyet Müdürlüğü´nün 15 temmuz hain darbe girişimi sonrası başlattığı FETÖ/PDY operasyonlarında 527 gözaltı, 171 tutuklama gerçekleşti. Ayrıca 17 kurum imamı da yakayı ele verdi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü´nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından gerçekleştirdiği FETÖ/PDY operasyonunun net bilançosu çıktı.
15 Temmuz günü yapılan darbe girişimi sonrasında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nca ?Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Düşürmeye teşebbüs, Anayasayı İhlal, Yasama Organına Karışma Suç ve Kasten Adam Öldürme´ suçlarından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve KOM Şube Müdürlüğü tarafından Kayseri´de operasyon gerçekleştirildi.
Edinilen bilgiye göre Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Gerçekleştirilen operasyon kapsamında toplam 427 şahıs yakalandı. 56 şahsın ise aranmasına devam ediliyor. Yakalanan 427 şahsın 157´si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan şahıslardan 54´ü serbest bırakıldı. 205 şahıs ise hala gözaltında olup tahkikatları devam ediyor.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda 62´si askeri personel, 160´ı emniyet mensubu, 23´ü öğretmen, mali müşavir, adliye personeli v.b., 11´i değişik illerin talebi olmakla birlikte 256 şahıs yakalandı. 4 şahsın aranması devam ediyor.
Yakalanan 256 şahsın 56´sı askeri personel, 33´ü emniyet mensubu, 14´ü öğretmen, mali müşavir, adliye personeli v.b. olmak üzere toplam 98 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. 32 şahıs ise adli kontrol, yurtdışı yasağı, denetimli serbestlik v.b. tedbir kararları ile serbest bırakıldı. 11 şahıs ise diğer illere veya illerin tahkikatları kapsamında Kayseri Adliyesi´ne sevk edildi. 115 şahıs ise gözaltında olup tahkikatları devam ediyor.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda ise 36´sı hâkim ve savcı, 17´si örgüt imamı, 6´sı iş adamı, 18´i avukat, 9´u vali yardımcısı, kaymakam ve emniyet mensubu, 78´i öğretim görevlisi, 7´si sivil vatandaş olmak üzere 171 şahıs yakalandı. 52 şahsın aranması devam ediyor.
Yakalanan 171 şahsın 36´sı hâkim ve savcı, 10´u örgüt imamı, 4´ü işadamı, 6´sı vali yardımcısı, kaymakam ve polis, 3´ü sivil vatandaş olmak üzere toplam 59 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. 22 şahıs ise adli kontrol, yurtdışı yasağı, denetimli serbestlik v.b. tedbir kararları ile serbest bırakıldı. 90 şahıs ise gözaltında olup tahkikatları devam ediyor. Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün 400 polisle yapılan operasyonda 120 iş adamına FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkarılmıştı. İşadamlarıyla birlikte toplam yakalananlar sayısı 527´ye yükseldi. Tutuklanan şahıslar sayısı ise 171 oldu. Emniyetin operasyonları dışında Kayseri´de tüm kamu kuruluşlarında binlerce isim de görevden el çektirildi.



Anahtar Kelimeler: KAYSERİ FETÖ BİLANÇOSU