EY KAYSERİ NEREDESİN?

6.01.2015 10:51:45

Kayseri bu fotoğrafa iyi bakmalı. 5 kişilik bir aile, çaresizlikten çatısı-panceresi olmayan metruk bir evde şu kış günlerinde yaşam savaşı veriyor. Biz de soruyoruz: Eyy vicdan neredesin?”

Kayseri’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde, bir  harabe yaşam savaşı veren Murtaza Bostan, eşi ve 3 çocuğu Allah’a emanet! Adana’dan 7 yıl önce Kayseri’ye gelip burada kâğıt toplama işi yapan Murtaza Bostan, elinden el arabasının alınmasıyla işsiz kaldı. Ev kirasını ödeyemeyen aile, bir de evden de atılınca harabeye yerleşmek zorunda kaldı. 5 kişilik aile 20 gündür kapısı, penceresi bile olmayan bu metruk evde yaşam savaşı veriyor.

Kapı ve pencere dahi yok!

  En büyüğü 13 yaşında olan 3 çocuğa sahip aile, çaresiz. Anne, üstüne üstlük 7 aylık hamile. Çevredeki komşuların yardımıyla ayakta duruyorlar. Pencere ve kapısı olmayan harabeye, muşamba ve eski bezlerden kapı ve pencere yapılmış. Bir de soba var ancak yakacak yok! Elektriğin olmadığı harabeyi mum ile aydınlatan aile, suyu ise yakındaki camiden temin ediyor.

Kırtasiye yardımları ile okuyor

Komşuların Kızılay’a başvurmasıyla Kızılay’dan kısıtlı miktarda gıda yardımı aldıklarını belirtiyor baba Murtaza Bostan. 10 yaşındaki kızları ise Mustafa Yazar İlköğretim Okulu’na gidiyor. Okuldan yapılan küçük çaplı desteklerle ile okumaya çalışıyor.

İşim olsa evime bakarım

Murtaza Bostan, yetkililerden bir iş istediğini belirterek, “Başımızı sokacağımız bir evimiz olsa bize yeter. Çocuklarımın karınları doysa, okullarına gitse, tertemiz banyolarını yapsalar başka hiçbir şey istemem. Ben devletimizden bir iş isterim ama yoksa da bana bir el arabası verseler eskisi gibi kâğıt toplar evime bakarım” diyor.

Ortaya çıkan manzara, fukaralığın fotoğrafının bizatihi ta kendisi. Şu soğuk kış günlerinde bir ailenin verdiği hayat-memat mücadelesi, resmen vicdanları kanatıyor. Aç, biçare hayata tutunmak adına direnen Bostan ailesinin dramı yürekleri paramparça ediyor.

   Hani, “Kayseri’de kimse aç kalmaz” rivayeti var ya… Alın size aç ve kaderine terk edilmiş bir aile… Anne ve baba gururları yüzünden fotoğraf vermekten çekiniyor.

(Haber: Ayşenur Sarıkaya)