ET FİYATLARI UÇUYOR

27.07.2015 09:14:29

Son günlerde büyük artış yaşayan kırmızı et yine zam oranını yüksek tutarak artmaya devam ediyor. Bu artışı Ramazan´a ve gelmeyen ithal et´e bağlayan esnaf satışlardan memnun. Özellikle dana etinde büyük artış yaşansa da vatandaş etkilenmemeye çalışıyor.

 

Ve tadından vazgeçemediğimiz kırmızı et fiyatları vatandaşı zor durumda bırakıyor. Vatandaşın bu duruma ne kadar dayanacağını bilmeyen esnaflar ise ne kadar korku içerisinde olsalar da şimdilik satışlar beklenilen olumlu cevabı veriyor.

İstasyon Caddesi´nde bulunan Ankara kasap çalışanı Ali Tuncer, Mübarek Ramazan ayının gelmesi nedeniyle yaşanan zam oranı yine devam etmekte. Halada artışların devam edeceği görünüyor.Arefe günü 3 TL artış gösteren kırmızı et, son iki günde yine 2 TL´lik artış gösterdiğini ifade ederek?Normal olarak Ramazan dan dolayı et fiyatları arttı. Yükselme bekliyorduk ama bu biraz fazla gitti ve şuanda da hala durmuyor. Dış ülkelerden ithal et gelecek diyorlar ama oda gelmedi. Bundan sonrada önümüz Kurban Bayramı olduğu için ithal gelmediği sürece bir düşüş beklemiyoruz. Satıcılarda kurban bayramını bekliyor çünkü daha çok fiyata satacaklarını düşündükleri için. Bu yüzden fiyatlar artar. Biz 21 liraya dana etini kesiyorduk, Şuan da 24 lira. Hatta 25 liraya kadar çıkıyor. Tüketici bu yüzden zor durumda ama bu yıl Ramazan ayında satışlarımız yüksekti. Fiyat pahalı olmasına rağmen güzel bir satış yaptık ama vatandaş bu duruma nereye kadar dayanır bilinmez. Şimdi normale gelmiş durumda bundan sonra beklemedeyiz ithal girmediği sürece daha da artacak. Satıcıları ne kadar olumlu etkilediği görünse de onlar da em fiyatlarından şikayetçi. Et fiyatlarını da etkilediği aşikar" dedi.

Kırmızı etin son olarak fiyatları ise : Koyun eti kemikli: 29.000 TL, Kıyma kemiksiz: 39.00 TL, Kuşbaşı kemikli: 29.00 TL, Pirzola kemikli: 37.00 TL, But: 29.00 TL, Kol: 29.00 TL, Gerdan: 28.00 TL, Sığır eti(orta yağlı kıyma): 30.00 TL, Kıyma yağsız:32.50 TL, Kuşbaşı: 37.00 TL, Bonfile: 60.00 TL, Biftek: 50.00 TL, Rosto: 45.00 TL   olarak tezgahlarda yerlerini alıyor.

Haber:Mukadder Karakaş

 

 



H
7.08.2015 09:41:18
Ne demiş büyük lider "et fiyatları yüksekse onlarda pastırma yesin".

Anahtar Kelimeler: FİYATLARI UÇUYOR