Esnaflar, bıçak bilemeden umduğunu buldu, satışlardan bulamadı

5.09.2017 16:53:08

Kayseri´de bıçakçı esnafı geride kalan kurban bayramını değerlendirerek bayram boyunca çok fazla bıçak bilediklerini ancak satamadıklarını söyledi.

Kayseri´de bıçakçı esnafı geride kalan kurban bayramını değerlendirerek bayram boyunca çok fazla bıçak bilediklerini ancak satamadıklarını söyledi. 
Kurban Bayramı´nın sona ermesini ardından bayram değerlendirmesi yapan esnaf Ahmet Tüfekçi, bıçak bileme işinden memnun olduklarını ancak bıçak satamadıklarını söyledi. Kentte 35 yıldır bıçakçılık yapan Tüfekçi bayram tatilinin kendilerine iyi geldiğini, insanların erkenden alışverişe çıkmalarının işlerini olumlu yönde etkilediğini vurguladı. Geçtiğimiz bayramlara oranla satışların 3´te 1´e kadar düştüğünü ancak çok fazla bileme yaptıklarını dile getiren Ahmet Tüfekçi; ?Bu sene tatil biraz bize yaradı. İnsanlar önceden alışverişe çıktı. Bilemelerimiz çok güzeldi, şahane, çok güzel bileme yaptık. Ancak satışlarımız düşüktü. Önceden halkımızdan istemiştik ki önceden gelsinler diye. Çaylarını, kahvelerini içerlerken biz de bıçaklarını bileriz. Son 2-3 güne kalınca ne kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışsak da dört dörtlük olmuyor. Satış olarak geçtiğimiz bayramlara bakarak 3´te 1 satış yaptık. Ama bileme çoktu? ifadelerini kullandı.
Esnaf Ahmet Tüfekçi, bileme işindeki artışın bir nedeninin de sokak aralarında bıçak bileten vatandaşların mağdur olduktan sonra kendilerine gelmesi olarak gösterdi. Tüfekçi; ?Sokak aralarında berber bıçak biliyor, bakkal bıçak biliyor; oralardan darbeyi yiyen bize geldi. Bu sene bilemelerimiz çok güzeldi? dedi.