ESNAF ARAZÖZÜ

5.08.2014 11:06:12

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin son günlerde mevsim normalleri üstünde hava sıcaklığı yaşadığını ve bu neden ile çarşı içerisinde ve ana cadde ile sokaklarda sulama çalışması gerçekleştirdiklerini bu uygulamanın sürekli yapılm

         Mevsim normalleri üstünde seyir edilen hava sıcaklığı ile şehir merkezinde nem oranının % 30 dolaylarında olmasından dolayı öğle vakti ve açık alanda ise daha da arttığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, özellikle çocuklar ve yaşlıların için bu sıcaklığın zararlığı olduğunu bundan dolayı gölgelik alanlarda veya serin yerlerde bulunmaları gerektiğini kaydetti.

         Melikgazi İlçenin bir park ve yeşil alan zengini olduğunu bu neden ile bu sıcak havalarda parkları tercih edildiğini, halkın adeta parklara hücum ettiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’de hava sıcaklığı mevsim normallarin üstende seyir etmektedir. Karasal iklimin özelliği taşıyan ilimizde bu denli sıcak hava adeta bunaltıcı hava etkisi yapmaktadır.  Ancak şehir merkezindeki değişik bölgelerde bulunan termometreler sıcaklığı geçen hafta 40 derece olarak ölçülmüştür. Cumhuriyet Meydanı’ndaki termometreler öğle saatleri itibarıyla sıcaklığı derece olarak göstermektedir. Vatandaşlar gölge bölgelere kaçarken, sokaklar diğer günlere göre daha sakin gözlenmektedir. Ancak bayram sonrası yurt dışı işçi ve misafirlerin gelmesi, bayram sonrası düğünlerin artması ile çarşı içerisinde bir yoğunluk yaşanmaktadır. Bizde Belediye olarak bu sıcaklıkta serinlik vermek ve nem oranını artırmak için su arozözlerimiz ile cadde ve sokakları suluyoruz“ dedi.

         Başkan Memduh Büyükkılıç, Bu sıcak havalarda parkların Melikgazililer tarafından tercih edildiğini çünkü parkların çok amaçlı ve büyük ölçekli olup her kesime ve her yaş gurubuna hitap ettiğini sözlerine ekledi.