ESNAF SİKAYETÇİ

17.08.2016 09:49:55

Kayseri´de balık fiyatlarının düşmesine rağmen vatandaşın ilgisinin az olması esnafı düşündürüyor.

Kayseri´de balık fiyatları düşmesine rağmen ilgi görmüyor. Kayseri´de taze balığın adreslerinden Balıkçılar Çarşısı´nda fiyatlar düşük olmasına rağmen esnaf iş yapamamaktan şikâyetçi.
Balıkçılar, Türkiye´nin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen balık tüketiminin çok az olduğunu ifade ederek, balığın A ve D vitamini bakımından önemli bir protein kaynağı olduğunu da söyledi.
Balıkçılar Çarşısı´nda bulunan Ergün Balık çalışanı Nafiz Gerçek, yaz mevsiminde yenecek en iyi balığın alabalık olduğunu söyleyerek, ?Balık çeşitleri mevsimden dolayı azaldı. Buna rağmen bu mevsimde yenecek en güzel balık alabalık. Canlı ve taze olması nedeniyle bu mevsimde en çok alabalık satılıyor. Alabalığın kilosu 11 lira. Oldukça iyi bir fiyat. Alabalıklar Pınarbaşı´ndan geliyor. Alabalığın yanı sıra levrek var kilosu 27 lira. Çupra var o da aynı fiyat. Somon var 16 lira kilosu. Alabalıktan sonra en iyi somon olur. Yayın da yenebilir ama şu anda avlanma mevsimi değil. Yayın sevenler avlanma yasağının kalkmasını bekliyor? şeklinde konuştu.
Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: ESNAF SİKAYETÇİ