ESNAF ŞAŞKIN

14.07.2016 09:47:50

-Düğün sezonunun açılmış olmasına rağmen işlerinin yoğun olmayışından şikâyetçi olan Kapalı Çarşı esnafı Alparslan Oruç bu duruma şaşırdığını ve üzüldüğünü söyledi.

 

-Düğün sezonunun açılmış olmasına rağmen işlerinin yoğun olmayışından şikâyetçi olan Kapalı Çarşı esnafı Alparslan Oruç bu duruma şaşırdığını ve üzüldüğünü söyledi.

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte yoğun bir düğün hazırlığı içinde olan vatandaşlar düğün ve kına geceleri için malzeme satışı yapan dükkânlara akın etti. Eskiden düğün sezonunda tıka basa olan Kapalı Çarşı´ya ilginin azalması Kapalı Çarşı esnafını zor durumda bıraktı.

Düğünlerin vazgeçilmezlerinden olan kına ürünlerini ve diğer malzemelerin temini için vatandaşlar Kapalı Çarşı´dan ziyade kendilerine en yakın olan dükkânları tercih etmeye başladı. Satışların artması için düğün sezonunu bekleyen Kapalı Çarşı esnafı ise beklediği ilgiyi göremediği için durumdan şikâyetçi oldu.

Kayseri Kapalı Çarşı´da Kına malzemeleri satışı yapan ve dükkân sahibi olan Alparslan Oruç ?Ramazan Bayramı´nın sona ermesi nedeniyle düğün sezonu açıldı. Ama beklenilen satışı bulamayan esnaf olarak biz bu durumdan şikâyetçiyiz. Satışların yüzde yüz artacağı olasılığını beklerken bunun yüzde kırklarda olması bizi şaşırtırken bir yandan da üzdü? dedi.

Satışların çok iyi olmamasıyla birlikte, satışların beklentinin altında kaldığını ifade eden Oruç "Ramazan boyu 1 ay yattık. Mübarek Ramazan ayının geçmesiyle düğün sezonuna büyük bir beklentiyle girdik. Ama satışlarımız beklenilen orandan daha durgun oldu ve geçen seneye göre çok düşük. Dağıtmalık, aynalık, çarıklı kınalarımız var. Hediye olarak da halay mendili, konfeti gibi promosyon ürünlerine başvurduk, vatandaşımızı daha mutlu etmek adına. Yine de aşırı bir talep göremedik. Ne yazık ki beklentimizin altında kaldı satışlarımız. Vatandaşımız da para yok ki çıksın her dükkândan kına malzemesi alsın. Herkesin bir şikâyeti var. Milletimizin durumu da, maddi geliri de ortada. Bu da bu işi yapan esnafları kötü yönde etkiliyor. Tabii bunun diğer  bir nedeni ise mahalle aralarına ve yakın mesafeli cadde üzerine açılan dükkânların giderek çoğalması. Artık yurdum insanı Kapalı Çarşı´ya gelmek yerine kendine en yakın mesafede olan yeri tercih ediyor. Bu dönemin şartları da göz önüne alınırsa insanlar ufacık masrafı bile göz önünde bulunduruyor. Genç nesil daha lüks ve gösterişli malzemeleri tercih ediyor. Bu yüzden her geçen gün daha farklı ve ilgi çekici malzemelerle müşteri karşısına çıkmaya çalışıyoruz. Bütün çalışan meslektaşlarıma hayırlı satışlar diliyorum. Yine de bu durumumuza da binlerce şükürler olsun" şeklinde konuştu.

Haber: Mukadder Karakaş



Anahtar Kelimeler: ESNAF ŞAŞKIN