Esnaf, esnaf olalı böylesini görmedi!

9.09.2016 08:58:41

Kurban Bayramına birkaç gün kala Kayseri esnafı, böyle bir bayram öncesi dönemini daha önce görmediklerini, satışlardan memnun olmadıklarını söyledi.


Kayseri Tarihi Kapalı Çarşı Esnafı Kurban Bayramı öncesi satışlarında neredeyse hiç artış olmamasından şikâyetçi. Her bayram dönemi hınca hınç dolan Kapalı Çarşı, bu bayram öncesi bomboş. Kapalı Çarşı´da baharatçıdan ayakkabıcıya, çocuk giyiminden takıcıya, şarküteriden çerezciye kadar birçok dükkân bulunuyor. Bayramdan önce genel satış durumlarını sorduğumuz esnaf, durgun bir bayram öncesi yaşadığını belirtti.
Tarihi Kapalı Çarşı esnafları Kurban Bayramı satışları için,?Biz böyle bayram görmedik. Boş oturuyoruz. Önceki bayramlarda yemek yemeye bile zaman bulamazdık. Oturup sohbet ediyoruz. Esnaf zor durumda? dedi.
Çarşı Esnafı, bayram telaşı, bayram havası olmadığını, kışın yaklaşmış olması ve okulların açılıyor olmasının Kurban masrafıyla birleştiği için bayram alışverişini etkilediği, vurguladı.
Yoğun Burç Üst geçit üzerinde şeker ve kuruyemiş dükkânı işleten Mehmet Uçkan da işlerin durgun olduğunu ve bu duruma şaşırdıklarını dile getirdi.
Dükkânında bayrama birkaç gün kala bayramda ağızları tatlandıracak şeker, lokum, çikolata satışı yapan Mehmet Uçkan,?İşlerimiz çok durgun. Daha önceki bayramlarda çok yoğun olmuştuk. 30 yıldır bu işi yapıyorum ilk defa bu kadar durgun bayram dönemi gördüm? dedi.
Uçkan, Marketlerde şeker standı açılması, hem kışın yaklaşması hem de okulların açılıyor olmasının vatandaşın alım gücünü zorladığını, umutlarını bayramdan bir gün öncesine ve bayram gününe bağladıklarını, söyledi.
Şeker fiyatlarını geçen yıla göre aynı olduğunu fakat kıpırdama bile olmadığını söyleyen Mehmet Uçkan, herkesin bayramını kutladı.
Haber: Şerife Atasever