ERÜ`DE NEVRUZ ATEŞİ

23.03.2015 10:03:28

Doğanın uyanışı, yılın ve baharın ilk günü anlamına gelen Nevruz Bayramı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kayseri Valiliği, Erciyes Üniversitesi tarafından Sabancı Kültür Merkezi önünde düzenlenen programla kutlandı.


Törene Vali yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mehmet Emin Avcı, Mehmet Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan hakkında bilgi veren Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, ”Orta Asya'dan Anadolu'ya Mezopotamya'dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada günler öncesinden başlayan hazırlıklarla ana bellediğimiz toprağın yeniden dirilişini kutluyoruz. Birazdan yakacağımız ateş etrafında kardeşliğimizin göstergesiyle toplanacağız. Üzerinden arınma ve temizlenmenin göstergesi olarak atlayacağız. Yine bağımsızlığımızın, egemenliğimizin sembolü olarak demir döveceğiz. Böylece açan çiçeklerle ve toprağın dirilişiyle birlikte kardeşliğimizi de pekiştirmeyi umut ediyoruz. Bu töreni biz yıllardır burada yapıyoruz fakat artık Kayseri halkına da mal olmasını istiyoruz. Meydanlara taşması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Nevruz kutlamaları nedeniyle düzenlenen etkinlikte dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, Nevruz ateşinin yakılıp üstünden atlanılması ve demirin dövülmesiyle ile sona erdi.

 

 



Anahtar Kelimeler: ERÜ`DE NEVRUZ ATEŞİ