ERÜ'DE ALZHEİMER KONFERANSI

19.02.2015 13:35:06

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Melikgazi Belediyesi ve Alzheimer Derneği Kayseri Şubesi işbirliği ile Unutkanlık, Alzheimer Hastalığı ve Korunma Yolları” başlıklı konferansı gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Melikgazi Belediyesi ve Alzheimer Derneği Kayseri Şubesi işbirliği ile Unutkanlık, Alzheimer Hastalığı ve Korunma Yolları” başlıklı konferansı gerçekleştirildi.

 Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Erciyes Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halit Canatan'ın yanı sıra bir çok davetli katıldı. Konferansa Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şubesi Başkanı, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Köseoğlu konuşmacı olarak katıldı.

 Unutkanlığın sebepleri üzerine bilgiler veren Prof. Dr. Köseoğlu; hafızanın ve hatırlamanın insan hayatında çok önemli bir yerinin olduğunu belirtti. Herkesin hayatta zaman zaman bazı unutkanlıklarla karşılaştığını söyleyen Köseoğlu: Basit unutkanlıklar insan hayatında, normal ve beklenen bir durumdur. Ancak kişinin hayatını etkileyecek derecede sürekli unutkanlığın olması bir hastalık belirtisidir. İnsan beyninin hafıza becerisi çok yüksek fakat yaşlanma ile birlikte öğrenmede bir miktar yavaşlama oluyor, dikkat azalıyor ancak gerçek bir hafıza kaybı olmaz. Sadece yaşlanmayla birlikte hatırlanmak istenen bilgi, daha geç bir şekilde akla gelir.” dedi. 

 Tıp dilinde unutkanlık hastalığına Demas” dediklerini belirten Köseoğlu; Unutkanlık hastalığının sebebi Alzheimer hastalığından kaynaklanır. Alzheimer hastalığı günümüzde çok merak edilen bir hastalık. Daha çok yaşlılarda görülen bir beyin hastalığı ama normal bir yaşlanma ile karıştırılmamalıdır. Normal yaşlanma ile bu hastalığı ayırt etmek gerekiyor. Unutkanlık hastalığı (Demas) sadece yaşlılarda görülmez. Demas hastalığı gençlerde de görülebilir. Beyindeki damar tıkanıklıkları, böbrek ve karaciğer hastalıkları, Verem, AIDS gibi hastalıklar unutkanlık hastalığına sebebiyet verebilir” dedi. 

 Konferans Prof. Dr. Emel Köseoğlu'na hediye sunumuyla son buldu.



Anahtar Kelimeler: ERܒDE ALZHEİMER KONFERANSI