ERKEK OLDUĞUM İÇİN UTANIYORUM

16.02.2015 11:01:30

Mersinde tecavüz edildikten sonra öldürülüp yakılan Özgecan için, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, ‘Erkekliğimden utanıyorum' dedi.

Mustafa Ayan, Özgecan’ın yaşadıklarını korkunç bir olay olarak niteleyerek, “Tecellisi yok bu işin. Ben erkek olduğum için utanıyorum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Toplumu bu hale getirenler utansın. Erkek egemen toplum yaratacağım diye, o vahamet kültürünü bizim içimize sokarak, Orta Asya’dan göç etmiş, o Dersim’de anaerkil düzen içerisinde yaşayan toplumları vahamet kültürüyle bir hale getirdiler” diye konuştu.

Mevcut iktidarın kadınları aşağıladığını söyleyen ayan, “Diz kapağından tahrik olan bir evlat olabilir mi? Bunun adı hastalıktır. Ama başımızdaki iktidarın matarasında var, kadına böyle küçümseyerek, aşağılayarak bakmak. Arkasında türban taktırıp, çarşaf giydirip, cumhurbaşkanı, başbakan, bakan olmuş adamların karısını ikinci sınıf insandır diyerek sürükleyenler utansınlar. İşte o zihniyet bizi bu hale getirdi. Allah kadınları başımızdan eksik etmesin. İzim anımız, bacımız onlar” ifadelerinde bulundu. 

Haber:Dilek Bolat