ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE NEVRUZ'A HAZIRLIK

17.03.2015 09:47:16

Erciyes Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından Nevruz kutlamalarının tarihi kökleri, kutlama gelenekleri ve simgelerinin tanıtıldığı bir program gerçekleştirildi.

 

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde Azerbaycan Diller Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan açılış konuşmasında etkinliğin önemi hakkında bilgiler verdi. Doğan; Nevruz, Orta Asya ve Anadolu'dan Balkanlar'a kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan baharın karşılama törenidir. Aynı zamanda yüreklerde de kardeşliğin uyandığı, kardeşlik köprülerinin atıldığı bir gün olarak kutlanmaktadır.” dedi.

Programda, Azerbaycan'dan Nevruz kutlamaları için Erciyes Üniversitesi'ne gelen misafir öğretim üyeleri Azeri kültüründe Nevruz kutlamalarının nasıl gerçekleştiğini anlattılar. Azerbaycan'ın yöresel ikramlık yemekleri tanıtılırken bir yandan da Azerbaycan'a özgü Nevruz oyunları sergilendi.

Dans gösterileri, ikramlar ve oyunların ardından mini bir  konserle program son buldu.