ERCİYES´TE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN KURTARMA OPERASYONU

14.11.2015 11:30:42

Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ile Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından ortaklaşa kurtarma operasyonu yapıldı. Senaryo gereği teleferikte mahsur kalan vatandaşlar başarılı bir şekilde kurtarıldı.


Erciyes Pist Güvenliği Ekibi mekanik tesislerinde yapılan kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikata Erciyes Dağı Arama Kurtarma ve Pist Güvenliği Ekibi ile Jandarma Arama Kurtarma ekipleri katıldı. Tatbikatta teleferikte mahsur kalan vatandaşlar yapılan operasyonla başarılı bir şekilde kurtarıldı. Yapılan tatbikat sonrası konuşan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, ?Bildiğiniz gibi Kayseri Erciyes A.Ş. Türkiye´deki tek dağ yönetim şirketi. Büyükşehir Belediyemizin Erciyes Dağında yapmış olduğu yatırımları yürütmek üzere kurulmuş bir şirket. Tabi dağ yönetimi çok fonksiyonu olan bir yönetim. Büyük bir dağda büyük bir yatırımı yönettiğimiz için mümkün olduğunca profesyonel ekiplerle çalışmaya gayret gösteriyoruz. Eğitimlere çok ciddi ağırlık veriyoruz. Personellerimize hem yurt içinden hem de yurt dışından eğitimler aldırıyoruz. Dağların ve kayak merkezlerin olmazsa olmazı öncelikle insan güvenliği. Erciyes´e gelen misafirlerimizin güvenliğini düşünmek durumundayız. Bunun içinde ekiplerimiz var. Kışın pist güvenlik ekibimiz hem pistlerde kayak yaparak güvenliği kontrol etmekte hem arama kurtarma faaliyetlerine iştirak etmekte hem de ilk yardımla ilgili çalışmalar yapmaktadır. Bu açıdan da çok ciddi bir görev üstleniyoruz? diye konuştu.
Cıngı ayrıca, ?Erciyes Dağındaki en büyük şansımız yapmış olduğumuz tesislerin dünyanın bu noktada gelmiş olduğu en üst teknolojiyi kullanmasıdır. Teleferiklerimiz, gondollarımız ve diğer alanlarımız hep üst düzey güvenlik ile kontrol edilmektedir. Her halükarda milyonda bir ihtimal dahi olsa herhangi bir hatta kalma durumunda halatlı sistemlerde kurtarma eğitiminde sürekli olarak personelimize eğitim veriyoruz. Zaman zaman da bu konuda tatbikatlar yapıyoruz. Bu eğitimi Türkiye´de birçok kayak merkezine verdik. Bütün dağlarımızın güvenliğini önemsiyoruz ve elimizden gelen fedakarlığı da diğer kayak merkezileri içinde gösteriyoruz. Bugünde bu tatbikatlardan birtanesini yaptık. Arkadaşlarımızın zinde kalması, tecrübelerini tekrar hatırlamaları için güzel bir tatbikat yaptık. İnşallah sezon başladıktan sonra bu kurtarmalara gerek kalmadan sağlık ve güzel bir sezon geçirmeyi diliyorum? şeklinde konuştu.