ERCİYESİ YERİNDEN OYNATACAĞIM

5.03.2015 09:54:29

Kayseri'nin tanınan simalarından Aşkın Genç, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili aday adaylığını açıkladı. Parti binası önünde toplanan kalabalığa Bana destek verin Erciyes Dağı'nı yerinden oynatayım” diye seslendi.

 

Erciyesspor eski Basın Sözcüsü, GESİAD üyesi Aşkın Genç CHP İl Binası önünde milletvekili aday adaylığını açıkladı. 3 nesildir CHP'li bir aileden gelen Genç'in biyografisini İl Başkanı Mustafa Ayan'ın okuması dikkat çekti. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, Aşkın Genç'i destekleyen eski CHP il başkanları ile 7 Haziran seçimlerinde Kayseri'den aday adayı olan birçok isim de yerini aldı.

Genç coşkulu bir konuşma yaptığı partililere, Zaman eleştirme, kızma zamanı değildir2 diyerek, Zaman tüm demokrat kesimlerin CHP bayrağı altında toplanma zamanıdır. Atatürk'ün 92 yıl önce verdiği mücadelenin bir benzerini de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve bizler vermekteyiz. Karşımızda cumhuriyet ile rövanş derdinde olan, cumhuriyetin bütün kurum ve kuruluşları ile kavgalı bir AKP devleti var, hükümet değil devlet var. Son iki haftadır mecliste yaşananları görüyoruz. Çıkardıkları yasanın Hitler'in 1933 yılında çıkardığı yasadan tek eksiği gaz odaları. Hızla polis devleti oluyoruz” diye konuştu.

Bakın bakalım vekillik nasıl yapılırmış”

Aşkın Genç konuşmasında Yaşar Kemal'i de unutmayarak, Hedefimiz, cumhuriyetle rövanşlaşma olan bu iktidarı 7 Haziran seçimlerinde sandığa gömmektir. Bir daha seçim olmayabilir. O nedenle cumhuriyete gönül vermiş tüm kadroların, tüm oluşumların CHP çatısı altında birleşmesi gerekmektedir. Bana diyorlar ki, Neden aday oluyorsun, rahatın yerinde neden böyle bir işe soyunuyorsun?” büyük usta Yaşar Kemal'in de dediği gibi, İnsanlar dünyada gövdeleri kadar değil, yürekleri kadar yer kaplar.” Bizde kaçmak yok mücadele var. Hani bir sloganımız var ya 90 yıllık çınar, yeni filiz işte o biziz. Bana destek olun güç verin, omuz verin bakın bakalım vekillik nasıl yapılırmış, hep beraber görelim” ifadelerinde bulundu.

Aşkın Genç, sözlerini, Bana destek verin Erciyes Dağı'nı yerinden oynatayım. Bana destek verin Kayseri'yi yerinden oynatayım” diye tamamladı.

Haber:Dilek Bolat