Erciyes´i hafta sonu 100 bin kişi ziyaret etti

22.01.2018 11:53:45

Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarıyla dünyanın en önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Erciyes´te hafta sonu ziyaretçi rekoru kırıldı. Erciyes´i hafta sonu yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti. Bu arada ışıklandırılan pistlerde gece kayağı da baş

Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarıyla dünyanın en önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Erciyes´te hafta sonu ziyaretçi rekoru kırıldı. Erciyes´i hafta sonu yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti. Bu arada ışıklandırılan pistlerde gece kayağı da başladı. 
Erciyes, yapılan yatırımların karşılığını veriyor. Yapılan yatırımları kalitesi ve tanıtım çalışmalarıyla Erciyes´teki ziyaretçi sayısı her geçen yıl daha da artıyor. Sömestr tatilinin ilk hafta sonunda Erciyes ziyaretçi rekoru kırdı. Erciyes Kış Turizm Merkezi´ni Kayseri ve Kayseri dışından yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.
Erciyes´teki tesislerin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığı hafta sonunda on binlerce kişi mekanik tesisleri kullanarak farklı zorluk derecelerindeki pistlerde kayak yapmanın keyfini yaşadı. Pek çok kişi de Erciyes´teki sosyal tesislerden yararlanarak ya da piknik yaparak güzel bir hafta sonu geçirdi.
Yoğun araç trafiğinin yaşandığı Erciyes Kayak Merkezi´nde otoparklar tamamen doldu. Piknikçilerle birlikte iki gündeki ziyaretçi sayısı 100 bini buldu.
Bu arada Erciyes´te gece kayağı da başladı. Pistlerin ışıklandırılmasıyla birlikte akşam 21.00´e kadar gece kayağı yapılıyor. Uygulama sömestr tatili süresince devam edecek.