ERCİYES`E AKIN VAR

2.12.2014 10:14:56

Büyükşehir Belediyesi`nin yatırımları ile dünya çapında kış turizm merkezi haline gelen Erciyes`te vatandaşlar, yeni sezonun açılmasıyla birlikte keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi`nin yatırımları ile dünya çapında kış turizm merkezi haline gelen Erciyes`te vatandaşlar, yeni sezonun açılmasıyla birlikte keyifli bir hafta sonu geçirdi. Şehir içinden olduğu kadar şehir dışından gelen binlerce insan Erciyes`te kayak yapmanın keyfini çıkardı.

 

   Türkiye`nin kayak sezonunu ilk açan turizm merkezi olan Erciyes, hafta sonu oldukça yoğundu. Cumartesi günü havanın açık olmasını da fırsat bilen binlerce kayaksever, kendilerini dünya standartlarındaki kayak pistlerine attı. Erciyes`in keyfini çıkaranlar arasında kayak yaparken türküler seslendiren ve yorumuyla büyük beğeni toplayan turizmci Ahmet Dündar da vardı.

   Pazar günü öğle saatlerinden itibaren kar yağışı başladı; ancak bu tatilciler için engel olmadı. Pistler karın keyfini doyasıya çıkarmak isteyenlerle doldu taştı. Hafta sonunu Erciyes`te geçiren vatandaşlar, yapılan yatırımlarla Erciyes`in bu yıl daha da güzel olduğuna dikkat çekti.

                                      4 AYRI KAPIDA KAYAK

    Kayak sporunu profesyonel yapanlar da sezonun açılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Erciyes`te geçmişte sadece Hisarcık bölgesinde kayak yapıldığını ifade eden kayakçılar, Büyükşehir Belediyesi`nin yatırımlarıyla artık dört ayrı kapıdan Erciyes`e girmek suretiyle kayak yapabildiklerini vurgulayarak başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. 

   Hafta sonu tatilini Erciyes`te geçirmek üzere çevre illerden de çok sayıda kayak sever Erciyes`e geldi. Adana`dan Yürüçek adını verdikleri grupla Erciyes`e gelen misafirler, Türkiye`nin en iyi tesislerine sahip dağında olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

                        BAŞKAN ÖZHASEKİ DE ERCİYES`TE

      Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, kayak sezonunun açılmasıyla birlikte, büyük önem verdiği Erciyes Kış Turizm Merkezi`ne çıkarak hem incelemelerde bulundu hem de vatandaşlarla sohbet etti. İstek üzerine sık sık vatandaşlarla fotoğraf çektiren Başkan Özhaseki, tamamlanan tesislerle birlikte Erciyes`in bu kış çok daha güzel bir sezon geçireceğini ifade etti.