ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDE ?MERKEZ BANKASI´NDA KARİYER´ KONFERANSI

30.03.2016 09:30:34

Erciyes Üniversitesi´nde ?Merkez Bankasında Kariyer? konulu konferans Merkez Bankası Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Kısmi Amiri Şükrullah Çelik, Merkez Bankası´nın görevleri ve yetkileri hakkında bilgiler verdi.


Erciyes Üniversitesi İktisat Kulübü tarafından ´Merkez Bankasında Kariyer´ konulu konferans düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Merkez Bankası Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Kısmi Amiri Şükrullah Çelik´in yanı sıra, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacısı Merkez Bankası Genel Müdürlüğü Kısmi Amiri Şükrullah Çelik, ?Merkez Bankasının görevleri hakkında kısaca bilgi verirsek; Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlar, açık piyasa işlemleri yapar, Türk Lirası´nın iç ve dış değerini korur, altın ve döviz rezervlerini yönetir, Türk Lirası´nın hacim ve tedavülünü düzenler, finansal sistem, para ve döviz piyasaları ile ilgili düzenleyici tedbirler alır. Ayrıca mali piyasaları izlediği gibi Hükümet´in mali ve ekonomik müşavirliğini, mali ajanlığını ve haznedarlığını yapar. Bankalar, mali kurumları düzenlemek ve denetlemek görevi de Merkez Bankasına aittir? diye konuştu.