Erciyes Teknopark´ta Veri Tabanı Yönetimi ve Güvenliği Eğitimi düzenlendi

11.02.2019 10:18:43

Erciyes Teknopark tarafından yazılım sektöründe farkındalık oluşturmak ve firmaların özellikle veri güvenliği alanındaki çalışmalarına katkı sunmak amacıyla ?Veri Tabanı Yönetimi ve Güvenliği´ eğitimi düzenlendi.

Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen veri tabanı yönetimi ve güvenliği eğitimi ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Recai Kılıç şunları söyledi: 
?Veri tabanı yönetiminin ve güvenliğinin önemi giderek artmaktadır. Veri tabanı yönetiminin amacı büyük miktardaki veriyi sağlıklı ve verimli bir biçimde muhafaza etmek ve gerektiğinde çok hızlı bir biçimde kullanabilmektir. Veri tabanı yönetim sistemi kullanıcılara ve yazılımcılara sistematik olarak veriyi oluşturma, güncelleme ve yönetme imkânı sağlar. Düzenlediğimiz veri tabanı yönetimi ve güvenliği eğitiminde; büyük veriyi yönetmenin zorluklarını ve etkin yönetimini, veri tabanı sunucularının verimli çalıştırılmasını, veri tabanı anlık yedeklemesini, veri tabanı saldırılarını engellemeyi, içeriden gerçekleşen saldırıları engellemeyi, veri tabanı güvenliğini katılımcılara aktardık. İnteraktif bir ortamda geçen bu eğitimi ilerleyen dönemde daha kapsamlı workshop çalışmaları ile devam ettirmeyi planlıyoruz.?