ERCİYES MÜKEMMELLİK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

16.10.2015 09:07:16

KalDer Kayseri Temsilciliği tarafından düzenlenen Erciyes Mükemmellik zirvesi iş adamları ve akademisyenleri biraraya getirdi.


Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi´nde düzenlenen Erciyes Mükemmellik Zirvesi´ne, Vali Orhan Düzgün, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KalDer Kayseri Temsilcisi Hamdi Doğan, KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı Sami Boydak ile çok sayıda iş adamı ve akademisyen katıldı.
Programın açılışında konuşan Vali Orhan Düzgün, Kayseri´nin tarih boyunca sanayi ve ticaretin merkezi olduğunu ve hak ettiği yerin devam etmesinin gerektiğini ifade etti. Vali Düzgün, "Ülkelerin marka olması yerine şirketlerin kişilerin bazı ürünlerin marka olduğunu görüyoruz. Bazı ürünlerin markaların o ürünlerin üretildiği ülkelerden ve milletlerden daha öne çıktığını görüyoruz. Bir ürünün o ülkede üretildiğini sonradan fark ediyoruz. Kalite ile ilgili sürecin sürekli devam ettirilmesi ve yenileşim içinde olması çok önemlidir. Özel ve kamu sektöründe kalite anlayışının yaygınlaştırılarak mükemmellik kültürünün bir yaşam biçime geçirilmesi ülkemizin refah seviyesinin rekabet gücünün yükseltilmesi için büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.
KalDer´in Kayseri´de kurulması ile birlikte önemli adımlar atıldığını söyleyen KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, Sami Boydak ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Doğan, Kayseri´nin otomotiv fabrikası olması için her türlü imkana sahip olduğunu ifade ederek, "Az gelişmiş ülkeler var ve gelişmekte olan ülkeler var. Bunların artık tanımları da değişti. Ekonomik forum 12 parametre üzerinden dünyadaki gelişmişlik düzeylerini belirliyor. Aslında rekabetleri belirliyor ama bu gelişmişliği gösteriyor. Üretim odaklı ekonomiler var. Bunlar 2 bin dolar kişi başına gayri safi milli hasılası olanlardır.
İnovasyon gelişimi işin göbeğine oturdu. Türkiye burada yani küresel rekabette 44´üncü sırada. Son değerlendirmede 51´inci sırada yer aldı. Türkiye 40 ile 50 arasında gidip geliyor. İyi olan dünya ortalamasının üzerinde olan bir özelliğimiz var. Bu iç piyasanın dinamik olmasından kaynaklanıyor. Türkiye´yi krizlerde dinamik tutan özelliklerden birisidir.? diye konuştu.