EPEYCE SAYGISIZLIK GÖRDÜM

21.08.2014 11:08:12

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü`nde verdiği resepsiyonunda AK Parti içinden kendisi için yapılan değerlendirmelerden sitemle söz etti. Gül, son dönemde yaşananlara değinerek Bir taraftan bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlıkları da gördüm” şeklinde

  Gül şu ifadelere yer verdi: “ Bu arada, çeşitli yazılanlar, çizilenler konusunda, bir taraftan benim Cumhurbaşkanı olma sürecimde `Aman cumhurbaşkanı olmasın` diyenlerin bana parti kurdurması, yeni, başka cephelere çekmesi, onu gördüm. Bir taraftan da bizim cenahtan yapılan epeyce doğrusu saygısızlıkları da gördüm, bu son süre içerisinde. Bunların hepsini de takip ettim. Çevremdeki herkes nihayette görevini yapıyordu, tarafsız bir cumhurbaşkanlığı mevkisinde. Ama doğrusu, bunlar da olağan şeyler. Bundan sonra birikimlerimizi, tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz ki desteklemeye, aktarmaya çalışacağım.”

ERTUĞRUL BEY ÜZERİNDEN MESAJ

  Gül, Köşk’te yaptığı konuşmada, önemli mesajlar verdi: “Ertuğrul Bey’i bilirsiniz. Son Osmanlı Şehzadesi. Çok uzun süre yurtdışında yaşadı. İngilizler, Amerikalılar, Fransızlar teklif ettiği halde pasaportu yoktu. Seyahat belgesi ile dolaşıyordu. ‘Niye pasaport almıyorsunuz’ diye sorunca, ‘Almam için başvurmam ve Türk olduğumu söylemem lazım. Ben hepinizden daha Türk’üm’ dedi. Talimat verdim pasaport çıkarttık. Şimdi formaliteler önemli değil. Ben Ak Parti’nin kurucusuyum, programını beraber yazıp, hep beraber hizmet edenlerden biriyim.”

PARLAMENTER SİSTEMDEN VURGUSU

  “Parlamenter sistemden yana olduğumu söylemiştim” diyen Gül, “ Başkanlık Sisteminin de demokratik bir sistem olduğunu yadsıyamayız ama denge ve denetim kurulduğu zaman. Bu bir tercih meselesidir.” İfadelerine yer verdi.Bu arada yeni Başbakan’ın Ahmet Davut oğlu olacağını söyledi

SİYASİ MÜCADELE …

  Gül, özetle şöyle dedi: “Cumhurbaşkanlığı makamına bürokrasiden gelmedim. Siyasi mücadelesi olan biri olarak geldim. Cumhurbaşkanı olursam irticanın hortlayacağını söyleyenler oldu. Ancak 2007 seçimleri, halkın Cumhurbaşkanlığı seçimine ilk müdahalesidir.

Anayasa’daki çerçeve gereği Cumhurbaşkanı olduğum andan itibaren siyasi kimliğimi bırakıp tarafsızlığımı ortaya koydum. Cumhurbaşkanı iken bütün partilere eşit yaklaştım. Şimdi Cumhurbaşkanlığı bittiği için tekrar siyasi kimliğime, politik konumuma dönmek mümkün. Ak Parti’nin ilk tohumlarını atan, programını yazan, birlikte Türkiye’yi dönüştüren insanlardan biriyim. “

 

  Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü`nde gerçekleştirilen resepsiyona, Hayrünnisa Gül`ün sözleri ve 2 gazeteciye tepkisi damga vurdu. Sitemkar bir üslup kullanan Hayrünnisa Gül, “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Neler yazıldığını gördük, neler söylendiğini duyduk. Abdullah Bey, ben üzülmeyeyim diye interneti kapatıyordu, basın bültenlerini önümden alıyordu. Ama ben her şeyi biliyorum. Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor. Kendisine çok yanlışlar, çok saygısızlıklar yapıldı” dedi.
  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, resepsiyona katılan bazı gazetecilere net biçimde tepki gösterdi. Yenişafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi’ye “Sana çok kızgınım” diye çıkışan First Leydi, Selvi’nin elini sıkmadı. Hayrunnisa Gül, eşi ile fotoğraf çekilen gazeteciler arasında yer alan ATV Temsilcisi Mehmet Akarca’yı da eleştirdi.

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gazetecilere yaptığı açıklamaları yanında dinleyen Bayan Gül, hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sohbete katıldı ve görüşlerini şöyle aktardı:

  “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Neler yazıldığını gördük, neler söylendiğini duyduk. Ben her şeyi biliyorum. Abdullah Bey ben üzülmeyeyim diye interneti kapatıyordu, basın bültenlerini önümden alıyordu. Ama ben her şeyi biliyorum. Neyin ne olduğunu biliyoruz. Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor. Kendisine çok yanlışlar, çok saygısızlıklar yapıldı.”

 YILDIZ,  “SİTEM SEVGİDEN KAYNAKLANIR” DEDİ

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Bizim cehahtan bana saygısızlık yapıldı” açıklamalarını değerlendirirken, farklı bir yorumda bulundu.. Bakan Yıldız, Abdullah Gül’ün dün Çankaya Köşkü’nde “Bana saygısızlık yapıldı” şeklindeki sözlerini, “Sitem, sevgiden kaynaklanır. Bu çerçevede değerlendirilmeli” diye konuştu.