EN MİLLİYETÇİ İKTİDAR!

1.06.2015 09:48:33

AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Kemal Tekden, Milliyetçilik konusunda toplumumuzda çok büyük bir kafa karışıklığı olduğunu ifade ederek, milliyetçiliğin son zamanlarda çok istismar edildiğini savundu.

 

 

 İdeolojik ve partisel yaklaşımların, bunu daha içinden çıkılmaz hale getirdiğini belirten, Tekden, şunları söyledi:

 

 "Oysa, Milliyetçilik, bütün Dünya da geçerli olan, bizim için de doğru olan, bir millete hizmet etme davasıdır. Bir millete siz ne kadar hizmet ediyorsanız, ne kadar o milletin ufkunu açıyorsanız, o kadar milliyetçisiniz demektir. Mesela, sağlıkta hamle üzerine, hamle yapabiliyorsanız milliyetçisiniz. Türk lirasının değerini yükseltiyorsanız, ekonomi de bir takım çöreklenmiş asalakları uzaklaştırıyorsanız, Anadolu sermayesini güçlendiriyorsanız, IMF`yi bu ülkeden kovabiliyorsanız milliyetçisinizdir. Ulaşımda, bu memleketin her yerine, rahat bir ulaşım sağlıyorsanız, duble yollarla, köprüler, tüneller yapabiliyorsanız, hız tren projeleri gerçekleştirebiliyorsanız, milliyetçisinizdir. Dünya`nın en iyi havaalanlarını yapıyorsanız ki, Avrupa, size düşman oluyorsa bu yüzden, milliyetçilik budur. Türk Hava Yolları`nı, Dünya`nın en güçlü, haya yolu haline getiriyorsanız, milliyetçisinizdir. Şehirleşmeyi mükemmel hale getiriyorsanız, pırıl pırıl bir şehircilik anlayışı, modern şehircilik anlayışı oluşturabiliyorsanız, milliyetçisinizdir. Savuma Sanayi çok önemli. Savunma Sanayi`ni siz yüzde yüz yerli hale getirebiliyor musunuz? İşte o zaman milliyetçiliğiniz söz konusu. Türkiye`de, Atak Helikopterleri, Altay Tankları, gökyüzüne gönderdiğimiz, Göktürk Uydusu, bunlar milliyetçilik çalışmalarıdır. Bunlar, millete hizmet etme davasıdır ki, uçak gemisi yapıyorsanız milliyetçisinizdir. Üniversiteler kuruyorsanız, gençlere hizmet ediyorsanız, üniversitelerin harçlarını kaldırıyorsanız, milliyetçisinizdir.

 

Türk pasaportu eğer, Dünya da değer kazanmışsa, siz yurt dışına gittiğiniz de, eskiye göre çok daha iyi bir şekilde ağırlanıyorsanız, saygı görüyorsanız, bu milliyetçiliğin eseridir. Eğer tarihinize sahip çıkıyorsanız, bir diriliş hamlesi gerçekleştiriyorsanız, işte bundan büyük milliyetçilik yoktur. Politika da dik duruluşlu bir tavır sergileyebiliyorsanız bütün ülkeler karşısında, kendi değerlerinizi, kendi mağduriyetinizi dile getirip tüm İslam alemine sahip çıkabiliyorsanız, milliyetçisinizdir. Bunun ötesinde, Türk ve İslam aleminde, bir lider ülke konumuna getirebiliyorsanız, Türkiye`yi, milliyetçisinizdir.

 

Bütün bunları düşündüğümüzde, ben milliyetçi bir insan olarak, Türkiye`nin gelmiş geçmiş en milliyetçi iktidarlarından birisi, AK Parti iktidarı diye düşünüyorum. En milli, en milliyetçi hükümetlerin, AK Parti döneminde gerçekleştiğini ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.         

 

 

 



Anahtar Kelimeler: EN MİLLİYETÇİ İKTİDAR!