ENGELLERİ AŞARAK MADALYALAR KAZANDI ENGELLİLERİN UMUDU OLDU

3.12.2015 09:53:06

Kayseri´de doğuştan engelli olan 26 yaşındaki Feyyaz Gözüküçük, hem yüzme antrenörlüğü yaparak down sendromlu çocukları rehabilite ediyor hem de ampute milli takımında ter döküyor.


Kayseri´de doğuştan engelli olan 26 yaşındaki Feyyaz Gözüküçük´ün azmi görenleri şaşırtıyor. Tekerlekli basketbol ile spor hayatına başlayan ve Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yükseokulu antrenörlük bölümünden mezun olan Gözüküçük, aynı zamanda da ampute milli futbol takımında da ter döküyor. Antrenörlük bölümünden mezun olduktan sonra aldığı formasyon eğitimi ile beden eğitimi öğretmeni de olan Feyyaz Gözüküçük, aynı zaman da evini de geçindiriyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörlüğü yapan milli sporcu Feyyaz Gözüküçük, down sendromlu çocukların rehabilite edilmesi için onlara yüzme öğretiyor.
Türkiye´de tek ayakla kayak yapan kişi olduğunu dile getiren Gözüküçük, "Doğuştan engelim var. Yaşamımı böyle devam ettiriyorum. Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu bitirdim ve yüzme antrenörüyüm. Aynı zamanda milli ampute futbol takımı oyuncusuyum. Türkiye´de de tek bacakla kayan engelli kayakçıyım. Spora ilk olarak tekerlekli sandalye basketbol ile başladım. Daha sonra ampute futbol 1. Liginde spor hayatıma devam ettim. Şu anda da milli takımda devam ediyorum. Milli takımda spor hayatıma devam ederken eğitimimi de aksatmamaya çalıştım. Şu anda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörü olarak çalışıyorum" dedi.
"Gözüküçük, "Antrenörlük bölümünü bitirdikten sonra formasyon alarak beden eğitim öğretmeni oldum. Yüzme antrenörlüğünde de kendim gibi engelli olan çocuklara eğitim vermeye çalışıyorum. Aynı zamanda da kayak sporu ile uğraşmaya başladım. Türkiye´de tekerlekli sandalye üzerinde kayanlar vardı ama tek bacak üzerinde kayan yoktu. Şuan tek ayakla kayan sporcuyum. Bu konuda da bana destek olurlarsa bunu ilerletmeyi düşünüyorum. Eğer bana destek verirlerse bunu ilerleterek iyi yerlere getirmeye çalışacağım" ifadelerini kullandı.
Engelli vatandaşları spora yönlendirdiğini kaydeden Gözüküçük, "Diğer engelli vatandaşlara spor yaptırarak yüzdürmeye gayret ediyorum ve futbola yönlendiriyorum. Engelli kardeşlerimizi spora kazandırmak gerçekten çok güzel bir şey. Sadece spor yapmak anlamında değil, kişilerin rehabilitesi açısından da çok önemli. Kayseri´de birçok engelli sporcumuz var" diye konuştu.
Gözüküçük, "Ben hayatımda bir çok engeli aştım ve madalyalarım var. Burada da engelli sporculara bana verilen destek gibi ben de onlara bir umut olmaya çalışıyorum. Bir sporcu olmaları yolunda onlara yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.



Serhat YILDIZ
3.12.2015 18:16:58
Engelleri aşan ve bugünlere gelen canım arkadaşım Allah ilerlediğin bu yolda yardımcın olsun sağlıcakla kal.