EN KAHRAMAN KİM!

4.08.2020 10:00:00

Kulüpler Birliği’nin tavsiye kararına uyan Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla Süper Lig’de kalan Kayserispor’a sahip çıkmayan kalmadı.

  Kulüpler Birliği’nin tavsiye kararına uyan Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla Süper Lig’de kalan Kayserispor’a sahip çıkmayan kalmadı. Düne kadar karşıladıkları kulübün mutfak masraflarını kesenler,  tarihi kalenin surlarına pankart astırmak için sıraya girmesi, şehirde fevkalade manidar karşılandı.

  Futbol Federasyonu’nun tarihi “küme düşmenin kaldırılması” kararı ile Süper Lig’de kalmayı başaran Kayserispor, pankartların takımı oldu.

  Federasyon kararının ardından Kayseri Kalesi’nin surlarından dizi dizi pankartlar sarkıtan siyasiler, adeta “Biz yaptık oldu” mesajı için sıraya girdi. Siyasilerin, en kahraman edasıyla pankartlar üzerinden verdiği mesaj, ciddi manada şehirde ters tepti ve tepki gördü.

  Sarı-Kırmızılı takımın Başkanı Berna Gözbaşı’nın insanüstü mücadelesinin üstünü örtmek ve Federasyon kararı üzerinden kendilerine rant sağlamak isteyen siyasilerin pankart yarışı, futbolseverleri adeta isyan ettirdi. Kayserispor gerçeği ile pankartların örtüşmediğine işaret eden çevreler, “Düne kadar kulübün mutfak harcamalarını üstlenmelerine rağmen bu karardan rücu eden, ‘Ne haliniz varsa görün’ diyenler şimdi çıkıp pankart asarak, bu işten nemalanmaya çalışıyor ama biz bunları yemiyoruz” dediler.

  AYIPTIR AMA!

  Kayserispor’un özellikle son haftalarda hakkı hukuku yerle bir edilirken, deyim yerindeyse parça parça doğranırken kuzuların sessizliği içinde olanlar, düşmenin kaldırılması kararının ardından kapı kapı gezip, art arda telefonlar açarak “Yahu ben yaptım bu işi… Çok uğraştım, ” şeklinde çok aldatmalı tavırlar sergilemesi ve dahi hikayeler anlatması da memlekette ciddi tebessümler oluşturdu.

  Kayserispor, uzanan bir gizli el marifetiyle son üç haftada resmen düşürülürken, hiçbir tavır geliştiremeyen ve futbol adaletini sağlamaya bile siyasi gücü yetmeyenlerin, insanların akılları ile alay edercesine, “Düşmeye ben kaldırttım” cakasını satmaya yeltenmesi, şehirde karşılık bulmadı; hatta ciddi ciddi muhalefete neden oldu.

  Hasılı, buram buran siyaset kokan pankartlar, Kayserililerin gözünde auta çıktı.

(Haber: Memduh Borazan)



Anahtar Kelimeler: KAHRAMAN !