"EN İYİ İŞ BİRLİĞİ YEREL YÖNETİMLER ARASINDA OLUYOR"

6.04.2016 09:44:28

Kayseri Valisi Orhan Düzgün´ü ziyaret eden Bosna Hersek Hadziçi Belediye Başkanı Hamdo Ejuboviç, savaş sonrasında silahla saldıranların başka yöntemlerle kendilerine saldırdığını belirterek, "Bu bizi ticari ve ekonomik olarak etkiliyor. Tecrübe ettik ki e


Bosna Hersek Hadziçi Belediye Başkanı Hamdo Ejuboviç ve beraberindeki heyet Vali Orhan Düzgün´ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Bosna Hersek ve Türkiye iki kardeş ülke ve iki kardeş millet. Şimdi inşallah bunu Hacılar Belediyesi ile imzalanacak olan protokol ile pekiştirmiş olacağız" diye konuştu. Vali Düzgün, "İlişkilerimizi başta ticaret ve turizm olmak üzere diğer alanlarda da geliştirmek istiyoruz. 25 firma Bosna Hersek´e ithalat ve ihracat gerçekleştiriyor. Her geçen gün bu sayı artıyor" diyerek, Kayseri hakkında bilgiler verdi.
Bosna Hersek Hadziçi Belediye Başkanı Hamdo Ejuboviç ise, Kayseri´nin misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki ülke kardeşlik duyguları ile ilişki kuruyor. Biz de bu kardeşlik duygularının modellerinin arayışı içindeyiz. Yerel yönetimler açısından en iyi model kardeş belediye protokolüdür" diye konuştu.
1192 ve 1995 arasında Bosna Hersek´te yaşanan katliamı hatırlatan Hamdo Ejuboviç, "O savaşta bize silahlarla saldıranlar, şu anda bize değişik yöntemlerle saldırıyorlar. Bu da bizim ticari ve ekonomik ilişkilerimizi de etkiliyor. Tecrübe ettik ki, en iyi iş birliği yerel yönetimler arasında oluyor" ifadesinde bulundu.
Ziyaretten sonra Vali Orhan Düzgün tarihi Kayseri Saat Kulesi´nin maketini hediye ederken, Bosna Hersek Hadziçi Belediye Başkanı Hamdo Ejuboviç ise belediyenin ahşap logosunu Vali Orhan Düzgün´e hediye etti.