EN İYİ İKİNCİ ÖZHASEKİ

15.09.2015 11:10:28

AK Parti ?nin 50 kişilik MKYK listesinde yer alan Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, geçerli bin 295 oyun, bin 291´ini almayı başardı. Karayel de oylamada önemli bir çıkış yaptı. Genel Başkan Yardımcılığı unvanını da cebine koyan Özhaseki´nin eli şimdi

 AK Parti kongresinin yankıları devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun geçerli bin 353 oyun tamamını alarak yeniden Genel Başkan olmasının ardından, en çok konuşulan konu 31 ismin yenilendiği Merkez Karar Yürütme Kurulu ( MKYK ) oldu.  MKYK´de en yüksek oy geçerli bin 295 oyun 1292´´sini alan eski Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan ile Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün´e çıktı. Bu iki ismin ardından Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, bin 291 oyla en çok oy alan isim sıralamasında ikinci oldu. MKYK´da yer bulan bir başka Kayseri milletvekili Yaşar Karayel´in ise, bir çok önemli ismi geride bırakarak bin 289 oy olması dikkat çekti.

  AK Parti´nin yenilenen MKYK listesine delege tercihleri damgasını vurdu. MKYK seçiminde en düşük oy AK Parti Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu´ya geldi... Erdoğan´a yakınlığıyla tanınan ve teşkilat operasyonları nedeniyle parti içinde şimşekleri üzerine çeken Soylu, MKYK seçiminde kullanılan bin 295 geçerli oyun ancak  bin 231´ini alabildi. Listenin sürpriz isimlerinden eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise bin 265 oyla MKYK´ya seçildi.

  Erdoğan´ın en yakınındaki isimlerden, kongre öncesinde Davutoğlu´nun karşısına aday olarak çıkmaya hazırlanarak kulisleri dalgalandıran eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım´a bin 259 oy çıktı. Erdoğan´ın damadı, İstanbul Milletvekili Berat Albayrak da bin 257 oy aldı. Yine Erdoğan´a en yakın isimlerden eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bin 274, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala bin 267, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan bin 261, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli bin 261, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik bin 265, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop bin 264, Bülent Gedikli bin 255, Burhan Kuzu bin 275, Aziz Babuşçu bin 269, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bin 285 oy aldı.

  Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bin 282, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de bin 281 oyla listenin yüksek oy alan isimleri arasında yer alırken, listenin Diyarbakırlı isimleri eski Tarım Bakanı Mehdi Eker bin 270, eski milletvekili Galip Ensarioğlu da bin 288 oy ile yine yüksek oy alan isimlerden oldu. Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, yeni milletvekili Mehmet Özhaseki 1291, eski Maliye Müsteşarı, yeni milletvekili Naci Ağbal da bin 289 oy aldı.



Anahtar Kelimeler: İKİNCİ ÖZHASEKİ