?En Çevreci Üniversiteye Belediye Katkısı?

19.12.2017 08:59:18

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren "GreenMetric 2017 yılı Dünya Üniversiteler" sıralamasında Erciyes Üniversitesi (ERÜ)

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren "GreenMetric 2017 yılı Dünya Üniversiteler" sıralamasında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 6´ncı üniversite olmasından dolayı ?Çevreci belediyenin katkıları ile çevreci üniversite olmasından bizlerde mutlu olduk? dedi. 
ERÜ, 619 üniversitenin sıralandığı değerlendirmede dünya üniversiteleri arasında 295. sırada, Türkiye üniversiteleri arasında ise 6. sırada yer aldığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye´de 6´cı sırada yer almasının Melikgazi Belediyesinin ağaçlandırma, yeşillendirme ve çalışmaların büyük desteği ve katkısı olduğunu söyledi.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesinin bu sıralamasında yer almasının Kayseri şehrine enerji verdiğini, güç verdiğini ve onur verdiğini kaydetti.
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, şahsı ve hemşerileri adına Erciyes Üniversitesi yöneticilerini kutladığını ve başarı çalışmaların devamını sözlerine ekledi.