EMNİYETTEN "SURİYELİ SIĞINMACI" BROŞÜRÜ

4.08.2014 10:31:04

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu Mahalleleri`nde Suriyelilere yönelik gösterilen tepkiler karşısında mahalle sakinlerine broşür dağıttı.

Selçuklu Mahalleleri`nde savaştan kaçarak Kayseri`ye sığınan Suriyelilerle mahalle sakinleri arasında kavga çıkmıştı. Mahalle sakinlerinin mahallelerinde yaşayan Suriyelilerin "gasp, cinsel taciz ve uyuşturucu" gibi suç işlediği öne sürerek tepki göstermesi üzerine polis ekipleri mahalle çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak olası bir kavgayı önlemeye çalışıyor. Bu kapsamda ekipler, mahallelilere broşürler dağıtarak vatandaşları sakinleştirmeye çalışıyor.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından mahalle sakinlerine dağıtılan broşürlerde şu ifadelere yer verildi:
"Suriye uyruklu vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları Eskişehir Bağları mevkisinde bulunan Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu mahallelerinde, Suriyeli sığınmacılar tarafından Türk Bayrağını indirme, Suriye bayrağını asma, gasp, hırsızlık, cinsel taciz, fuhuş, uyuşturucu madde satışı, çocukların dövülmesi, yaralanması, taşlama olaylarının gerçekleştirildiği, Suriyelilere devlet tarafından maaş bağlandığı gibi asılsız ve yalan haberler üretilmiş, bu haberlerin kulaktan kulağa yayılması sağlanmıştır. Bunlar polis kayıtlarında kesinlikle yoktur. Amaç, halkı galeyana getirerek, toplumsal olaylar çıkartmak, topluluk psikolojisiyle vatandaşlarımıza suç işleterek devlet, polis ile halkımızı karşı karşıya getirmektir. Ülkemizdeki huzur ortamını bozmaya yönelik bu tür asılsız ve kulaktan duyma bilgilere siz duyarlı mahalle sakinleri olarak itibar etmemenizi tahriklere kapılmamanızı, görevlilerimize yardımcı olmanızı rica ederiz."
Bu arada, 3 günden beri yaşanan olaylarda şüpheli 26 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.