EMNİYET TEŞKİLATI KUCAKLADI

31.12.2014 10:17:21

Kayseri Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)” ile çocuk ve gençlere yönelik değişik projeleri hayata geçirdi, karşılığını ise alkışlarla aldı.

 Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ÇOGEP kapsamında resim, tiyatro, müzik ve spor eğitimlerini tamamlayan çocuk ve gençler düzenlenen gecede maharetlerini sergiledi.

 Şehir Tiyatrosu’ndaki programa Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Ali Demiral, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı ve Erdoğan Aygenç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Cezayir Danışan, il müdürleri ve emniyet mensupları ve projeye katılan çocuk ve gençler ile aileleri katıldı.

 Vali Düzgün, programda yaptığı konuşmada, Emniyet Müdürlüğü’nün çocuk ve gençlere yönelik düzenlediği projenin öneminden bahsederek, kendisinin de projenin bazı bölümlerine katılarak bizzat destek verdiğini söyledi.

 Pek çok kursu ve eğitimi kapsayan ÇOGEP kapsamındaki projelerden birinin de “İpeksi Dokunuşla Madalyaya Uzanan Eller” Projesi olduğunu ve tekvando eğitimi alan yaklaşık 600 çocuk ve gencin kuşak takma törenine katıldığını hatırlatan Vali Düzgün, “Projeyle spor yapma imkânı bulamayan, salonlarda çalışma imkânı bulamayan pek çok gencimizi judo ve tekvando gibi sporlar konusunda eğitimden geçirdik ve gerçekten de çok başarılı bir şekilde yetiştiklerini yapmış oldukları gösterilerle izledik. İnşallah onların arasından ve sizlerin arasında da gelecekte ilimizi, ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek olan çok başarılı sporcular yetişecek ve sizler bizim için gurur kaynağı olacaksınız” dedi.

 

Çocuk ve gençlere kimlikleri ve kişiliklerinin oluştuğu dönemlerde sahip çıkmanın daha mutlu bir geleceğin teminatı olduğuna işaret eden Vali Düzgün, başta Emniyet Müdürlüğü olmak üzere Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşların bu tür projelere katkılarının devam edeceğini kaydetti.

 

İnsanların bir arada bulunduğu ortamlarda bir takım suç ve sıkıntılı durumların ortaya çıkabildiğini ifade eden Vali Düzgün, şöyle devam etti:

 

“Günümüzdeki suçlu profiline baktığımızda maalesef ülkemizde yaşanan suçların yarısına yakınını 25 yaşın altındaki gençler tarafından işlendiğini görüyoruz. İleri yaşlardaki suçlu profiline baktığımızda da onlarında 25 yaşından önce bir suça karıştıklarını görüyoruz. Bu nedenle gençlik çağlarında çocuklarımızın suçlardan uzak olması, onların spora ve sanata yönlendirilmeleri, kendi yeteneklerini ortaya koyma bakımından önem taşımaktadır. Onun için ben bu programın hazırlanmasında emeği geçen Toplum Destekli Polislik Şubemizle onlara destek olan bütün kamu kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizin dersleriyle ve sınava hazırlanmalarıyla beraber kendi yeteneklerini de ortaya çıkarabilecek değişik uğraşlar edinebilmeleri, onlara vakit ayırmaları, bunun için de destek görmeleri gerekiyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu konulara teşvik eden, onları yönlendiren anne ve babalarımızın da bu konuda fonksiyonları son derece önemli.”

 İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da, ÇOGEP ile binlerce çocuk ve gence ulaştıklarını, gelinen noktada her bir çocuk ya da gencin daha yetenekli hale gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 Toplumun yaşadığı her alanda çok büyük değişimler yaşandığını, suç ve suç unsurlarının değiştiği gibi mücadele yöntemlerinin de değiştiğini belirten Kulular, çocuk ve gençlere yüzme, müzik, halk oyunları, resim gibi alanlarda eğitim verilerek hem yeteneklerinin geliştirildiğini hem de suç ve suç unsurlarından korumaya çalıştıklarını anlattı.

 Konuşmaların ardından, ÇOGEP kapsamında 3 ay süreyle eğitim alan çocuk ve gençlerin hazırladığı tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. Yine proje kapsamında hazırlanan Resim Sergisi de Vali Orhan Düzgün tarafından açıldı.