EMEKLİLER TOPLUMUN EN TECRÜBELİ KESİMİDİR!

7.09.2015 11:12:21

Türkiye Emekliler Derneği 20. Genel Kurulu hafta sonu gerçekleştirildi.

 

Melikgazi Belediyesi tiyatro salonunda gerçekleştirilen  genel kurula  AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün,  Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Şube Başkanı  Gazi Aykırı, Genel Sekreter Recep Orhan, Genel Mali Sekreter Ömer Kurnaz,  Genel  Eğitim ve Teşkilatlandırma  Sekreteri  Arif Duru, Sosyal Sigortalar Kurumu  eski Müdürü Sait Ersoy´un   yanı sıra  Türkiye´nin illerinden gelen  başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üye katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gazi Aykırı, ?Her fedakârlığın bir sonu vardır, yapılan fedakârlıkların sonucunu görmemiz lazım. Ülkemiz büyümeye, kalkınmaya başlamışsa bizimde bunu ekonomik yönden hissetmemiz lazım? dedi.

Ülkenin sürekli olarak büyüdüğü ve ekonomisinin geliştiğinin iddia edildiğini ifade eden Aykırı, ?Biz emeklilerde bu gelişmeyi mutfağımızda, soframızda hissetmeliyiz. Ülkenin büyümesinden elbette bizlere de refah payı verilmelidir. Sadece enflasyona endeksli zam oranlarıyla alım gücümüzün korunamadığı açıktır. En son yapılan 6 aylık zam da bunun en açık göstergesidir. Sebze ve meyve fiyatlarının ucuzlamaya başladığı ve dolayısıyla enflasyonun düştüğü yaz ayları dikkate alındığında emekliye son 6 aylık enflasyon zammı yüzde 4.76 olmuştur. Yani en düşük işçi emekli aylığına 49,05 TL zam yapılmıştır, buda günlük 1,63 kuruşa tekabül etmektedir. Açlık sınırının altındaki aylıklara yaşam mücadelesi veren emekli, dul ve yetimlerden, hastanelerde, muayene katkısı, ilaç katkısı, tedavi katkısı, almakta ayrı bir zulümdür. Çalışırken yıllarca sağlık primi ödedik. Biz emekliler yaşlı insanlarız bir ayağımız eczanede, her muayeneye gittiğimizde, her eczaneye gittiğimizde katkı payı istenmektedir? dedi.

?Bizi inletenleri geçmişin tozlu raflarına gönderdiğimizi de kimse unutmamalıdır?

 

Kısacası, biz emekliler olarak hak ettiğimiz saygıyı görmek istiyoruz diyen Aykırı açıklamasını şu şekilde sürdürdü, ? Bizi toplumun saygın bireyleri yapacak, yeniden hak ettiğimiz ekonomik ve sosyal güce ulaştıracak herkesi baş tacı yaparız. Kısacası biz emekliler olarak hak ettiğimiz saygıyı görmek inşasında, imarında alın terimiz, göz nurumuz bulunan bu ülkenin sokaklarında başımız dik, gururla yürümek istiyoruz. Geçinemediği için çalışmak zorunda kalan emeklinin sırtından sosyal güvenlik destek primi adıyla alınan yükün kaldırılmasın istiyoruz. Ama bizi görmezden gelen, haklarımızı vermeyen ve bizleri inim inim inletenleri geçmişin tozlu raflarına gönderdiğimizi de kimse unutmamalıdır. Kimse bizi yaşı 70 işi bitmiş insanlar olarak görmesin. Emekliler bu toplumun en yetişkin, en aklı başında, en tecrübeli kesimidir. Emeklinin duasını alanların yeri de bellidir, bedduasını alanların yeri de bellidir. Bunu kimse unutmamalıdır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, 20. Dönem olağan genel kurulumuzun tüm emeklilerimize, dul ve yetimlerine ve aziz milletimize hayırlara vesile olmasını cenabı Allah´tan diliyor, hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.?

Yapılan genel kurulda Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün´de bir konuşma yaparak Emeklilerin sorun ve sıkıntılarını paylaştı. Daha sonra seçimlere geçildi. Yeni yönetim aşağıdaki isimlerden oluştu. Başkan Gazi Aykırı, Asil Üyeler: Dursun Şahin, Recep Lalelio, Ahmet Aksu, Yusuf Aykırı Yedek Üyeler: Necdet Ceylan, Feytullah Alıcı, Hüseyin Ateş, Serdar Göker, Cuma Erdoğan Denetim Kurulu: Enis Yılmaz, Necati Kumru, Mahmut Taşdan Yedek Üyeler: Adem Mert, Mehmet Asma, Hüseyin Kara

Haber: Bekir Aslantaş