Emekliler Akın Akın

7.11.2015 09:50:49

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun, emeklilere verdiği ?TOKİ´den ev´ vaadinin gerçekleşmeye başladığını duyan emekliler müracaat için Türkiye Emekliler Derneği Kayseri Şubesi´nin yolunu tuttu.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Ankara´da yapılan Türkiye Emekliler Derneği genel kuruluna katıldığı esnada emeklilere Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla ev yaptıracağını söylemişti. Bu sözün bazı illerde gerçekleşmekte olduğunu öğrenen Kayserili emekliler müracaat için Türkiye Emekliler Derneği Kayseri Şubesi´ne geldi.

Proje hakkında konuşan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Şube Başkanı Gazi Aykırı, ?Türkiye Emekliler Derneği olarak, Ankara´da yapmış olduğumuz genel kurulumuzda başbakanımız genel kurulumuzu ziyaret ettiler. Emeklilere bazı vaatlerde bulundular. O vaatlerin biri de evi olmayan emeklilere TOKİ kanalı ile ev yaptırmaktı. Bu vaat gerçekleşmeye başladı. İlki Batman´da başlatıldı. Kuralar çekildi ve konutlar hak sahiplerine teslim edildi. Bu proje il il devam edecek. Ben 1 ay önce Kayseri Valiliğine yazı yazdım. Validen randevu talebinde bulunduk. Randevu tarihimizi aldık. Arsa bulabilirsek sırf emeklilere ev yaptıracağız ama bulamazsak buradaki TOKİ´nin yapmış olduğu evlerden varsa yüzde 25 emekli kontenjanı alacağız? dedi.

Şubelerine müracaat için gelen insanların çok umutlu olduklarını belirten Gazi Aykırı, ?Bu olay Kayseri´de çok yoğun bir talep gördü. 15-20 gün oldu bu olay duyulmaya başlanalı. Ama günü gününe artan bir ilgi ile karşılaşıyoruz. Tüm emekliler ev sahibi olmak için bize müracaat ediyorlar? şeklinde konuştu.

 

Haber: Bekir Aslantaş



Anahtar Kelimeler: Emekliler Akın Akın