EMEKLİ ASTSUBAYLARA MEMORİAL´DEN SAĞLIK SEMİNERİ

7.06.2016 09:50:53

Memorial Kayseri Hastanesi ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) tarafından düzenlenen seminerinde Diyetisyen Merve Sarptaş, sağlıklı beslenme ve obezite hakkında bilgi verdi.

 
Hisarcık Fatih Çay Bahçesi´nde yapılan seminere TEMAD üyesi emekli astsubaylar ve aileleri katıldı. Seminer öncesinde bir konuşma yapan TEMAD Şube Başkanı Ertunç Karahan, dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Merve Sarptaş ise, canlıların en temel gereksinimlerinden biri olan beslenmenin, gıda ile sağlık arasındaki köprü olduğunu söyledi. Sarptaş, gereksiz yere fazladan vücuda besin yoluyla alınan enerjinin şişmanlığa neden olduğunu belirterek, ?Yağ içeriği yüksek besinler fazla miktarda yenirse, vücudumuzda dolaşan kanın bileşimi bozulur.Özellikle katı yağlar kalp ve damarlarımız için sakıncalıdır. Sağlığı bozacak düzeyde vücuttaki yağ miktarının artmasına ise obezite denilmektedir? diye konuştu.
Günümüzde kilo almanın çok kolay, zayıflamanın ise zor olduğunu ifade eden Merve Sarptaş, ?Obezitenin tedaviden çok önlenmesi üzerinde durulmalıdır. Kilolu kişinin amacı ideal ağırlığa inmek olmalıdır. Şişmanlığın derecesi, bireyin yaşam biçimi ve yaşına göre ulaşabileceği gerçekçi ağırlığın hedef alınması daha doğru olacaktır. Öte yandan, bilimsel olarak şişman olduğu ispatlanan kişilerin uygun bir diyet ve egzersiz programı ile gerçekçi bir ağırlık düzeyine inip, elde edilen ağırlığı yaşam boyu sürdürmesi gerekir? dedi.
Seminer sonunda, Diyetisyen Merve Sarptaş soruları yanıtladı.