ELLER GAZZE İÇİN AÇILDI

31.07.2014 10:58:06

Kayserililer Gazze için Erciyes`te toplandı. Büyükşehir Belediyesi`nin himayesinde `Erciyes`te Bayramlaşalım Gazze İçin Duada Buluşalım" programına binlerce kişi katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gazze için sadece Türkiye`den yiğit bir sesin çıktığını belirterek, "Erciyes şahit olsun ki, üzerimizde bu can oldukça Gazze`yi unutmayacağız" dedi.

   Büyükşehir Belediyesi`nin himayesinde Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği (TÜMKAYDER) ile birlikte düzenlenen programa Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan ve davetliler ile Kayseri ve Kayseri dışından gelen çok sayıda Kayserili katıldı.

"BİZ BİRLİK OLURSAK GAZZE`DE GÖZYAŞI DÖKÜLMEZ"

   Mehter marşları ile başlayan programda, sunuculuğu üstlenen Uğur Aslan Filistin adlı bir şiir okudu. Programda bir konuşma yapan TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan İstanbul`da yaşayan 150 bin Kayseriliyi 52 dernekle bir araya getirmeye çalıştıklarını belirtti ve birlik olmanın üzerinde durdu. Birlik olmanın öneminin bugünlerde daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Doğan, "İnanıyorum ki biz birlik olursak Gazze`de gözyaşı dökülmez" dedi.

"SADECE TÜRKİYE`DEN YİĞİT BİR SES ÇIKIYOR"

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise konuşmasının başında "Ey Kudüs, Ey Hüzünler Şehri" dizeleriyle başlayan şiiri okudu ve Ortadoğu`daki savaşların en önemli nedeninin Kudüs olduğunu söyledi. Kudüs`ün aslında İslam`ın bir şehri olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, Kudüs`te Müslümanların hakim olduğu dönemde barış ve hoşgörünün olduğunu kaydetti. Gazze`de çoluk çocuk denmeden, genç yaşlı denmeden insanların öldürüldüğüne dikkat çeken Başkan Mehmet Özhaseki, "Bunlar zalimlikte Firavunları bile geride bıraktılar. Gazze`nin etrafı çevrilmiş. Sanki bir esir kampı. Dünya bunu seyrediyor. Çünkü burada yaşayanlar Müslüman. Bu zulüm seyrediliyor. Suriye`deki, Irak`taki, başka ülkelerdeki katliamlar seyredildiği gibi Gazze de seyrediliyor. Sadece Türkiye`den yiğit bir ses çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız bu zulme karşı çıkıyor" dedi. Gazze`deki zulme asla seyirci kalmayacaklarını vurgulayan Başkan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erciyes şahit olsun ki, bu can üzerimizde oldukça Gazze`yi unutmayacağız. Onlar için elimizden geleni yapacağız."

"TÜRKİYE UMUT ÜLKESİ"

   Vali Orhan Düzgün ise Türkiye`nin bölgesinde umut ülkesi olmaya devam ettiğini belirtti. Vali Düzgün, "İnşallah Türkiye`nin önderliğinde bölgemize huzur ve barış hakim olur" dedi.

"ULUSLARARASI HUKUKTAN BİR ÜLKE MUAF MIDIR?"

   AK  Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır da Gazze`nin içinde bulunduğu durumu anlatarak "Böyle bir insanlık zulmü nerede var" diye sordu. Uluslararası hukuktan bir ülkenin muaf tutulamayacağını dile getiren Bakır, yaşananların bir savaş suçu olduğunu söyledi.

"GAZZE`DE İNSANLIK SINIFTA KALDI"

   Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuşmasına uzaktan ve yakından gelen Kayserililerle bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı. Gazze`de insanlığın çok önemli bir sınav verdiğini dile getiren Bakan Yıldız, "Ne yazık ki bu sınav kaybedildi. Orada insanlık kaybetti. İnsanlık kendi değerleri ve bütün değerleri ile beraber kaybetti" dedi.

   Konuşmaların ardından İmam-Hatip Yunus Emre Önder Kuran-ı Kerim okudu ve Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan Gazze başta tüm Müslümanların zulüm altından kurtulması için dua ettirdi. Nursaçan`ın konuşması ve duaları sırasında pek çok kişi gözyaşı döktü.

   Erciyes`teki program TÜMKAYDER tarafından programa katılanlara plaket verilmesiyle sona erdi. (Kurum Haberi)