ELİTAŞ ZİRAAT ODA BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

5.01.2018 14:48:26

Ak Parti Kayseri İl Başkanlığınca düzenlenen programa AK Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Ak Parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Ak Parti il yönetim kurulu üyeleri Kayseri de bulunan ziraat oda başkanları katı

Ak Parti Kayseri İl Başkanlığınca düzenlenen programa AK Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Ak Parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Ak Parti il yönetim kurulu üyeleri Kayseri de bulunan ziraat oda başkanları katıldı.

Kocasinan Ziraat Oda Başkanı Kadir Güneş, çiftçi borçlarının yapılandırılması ve çiftçi sıkıntılarının giderilmesi konusunda Ak Parti Grup başkanvekili Mustafa Elitaş´a teşekkür etti.

Elitaş ise, ziraat oda başkanlarının ve çiftçilerimizin sorunlarını çözüm noktasında özellikle çiftçi borçlarını yeniden yapılandırmada mesafeler kat ettik. Kayseri için ön görülen ne ise onu yapacağız dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 3 Kasım 2019 dan itibaren Türkiye 2016-2017 16 Nisan Anayasa değişikliğini hayata geçirecek. Orada bu güne kadar hep söylediğimiz devletin esnek olması, hareket kabiliyetinin yüksek olması, hantal devlet yapısından çıkması. Özel sektörün piyasa ile rekabet etmek yerine düzenleyici olması. Bütün felsefemiz amacımız bu. Bu konu ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. Hem Cumhurbaşkanlığında hem hükümet hem de Ak Parti genel merkezinde 2019 daki yeni sistem ile ilgili devletin yapılanması konusunda çeşitli çalışmalar var. Bu çalışmalar önce Ak partide hazırlandıktan sonra diğer siyasi partilere sunulacak. O siyasi partilerde çalışmaya katkı sağlıyoruz diyen siyasi partiler varsa onlarla birlikte devam edeceğiz. Umarım ki bütün siyasi partiler bizim bu yaptığımız çalışmaya katkı sağlarlar. Çünkü 2019 yılında kimin iktidar olacağı belli değil. Vatandaş kime teveccüh ederse kimi seçerse iktidar olacak o dur. Vatandaşın sözünden daha kıymetli onun sözünün üstünde başka bir söz olmadığını ifade ediyoruz. Bu anlamda şimdiye kadar yaptığımız Anayasa değişikliği ve TBMM iç tüzük değişikliği konusunda MHP katkılarını inkar etmemiz mümkün değil. Anayasa değişikliği konusunda CHP hep direnmişti. Getirilen anayasa da onlarında tavsiyelerini dikkate alıp bazı düzenlemeler yaptıktan sonra bize böyle anlatsa idiniz bizde katılırdık dediler. Ayrıca TBMM de iç tüzüğü değiştirdiğimizde o teklifi yaptığımızda kapıdan sokmayız, bacadan girdirmeyiz girdirseler bile cay ikram etmeden kapıdan geri göndeririz gibi söylemler vardı. Görüşmelerde bize böyle anlatsa idiniz bizde katkı sağlardık dediler. CHP önce her şeye olmaz diyerek değil olumlu ve ılımlı yaklaşım sağlayarak düşünmesi Türkiye´ye katkı sağlamak demektir.

ANA MUHALEFET PARTİSİ CHP YE YÜKLENDİ

Muhalefetsiz bir iktidarın olmaması gerektiğini düşünüyoruz ama Türkiye menfaatlerinde bir muhalefet arzu ediyoruz. Taşeron bir muhalefet aruz etmiyoruz. Uluslararası güçlerin elinde oyuncak olmuş onların papağanı gibi eylemde ve söylemde bulunan bir muhalefet milli bir muhalefet değildir. Biz ana muhalefet partisine milli düşünce içerisinde olmasını milli bir davranış görüş sergilemesini arz ediyoruz.