Tarih: 28.04.2017 12:07

ELİŞTA´DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de gündeme dair açıklamalarda bulundu Elitaş, CHPnin AHİM gitme kararına tepki gösterdi. CHP sahada kaybettiğini masa başında mı alacak dedi. Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın tekrar partinin başına geçecek olması için ise ?´hasret 21 Mayıs ta BİTİYOR DEDİ. Elitaş, ABD nin PKK terör örgütü ile birlikte hareket eden ve hasar tespiti yapan ABD ye ise PKK ve PYD bizim için terör örgütüdür dedi. 16 Nisan tarihinde Türkiye tarihinin en önemli anayasa değişikliklerinden birini gerçekleştirdi. Hükümet etme sisteminin halk tarafından doğrudan doğruya seçildiği dönem inşallah 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacak seçimle hayata geçmiş olacak. Bundan önceki dönemde hükümetler aracılı bir sistemle seçiliyordu. Vatandaş önce parlamentoyu seçiyor,  Cumhurbaşkanı da bu parlamento içerisinden Başbakan ve Bakanlar kurulu üyelerini tayin ediyordu. Şimdi  doğrudan Türk Milleti kendisini idare edecek hükümeti sandıkta ve bu hükümeti denetleyen

TBMM NİN DEĞERLİ ÜYELERİNİ SEÇİM YAPARAK AYRI SANDIKTA TESPİT EDECEK.

Gerçekten halkın kendi kendisini kendisini yönetenleri seçeceği diye ifade ettiğimiz demokrasi nin tam anlamı ile icra edildiği hayata geçirildiği 16 Nisan Anayasa değişikliği ile birlikte tescil edilmiş oldu. CHP Sahada Kaybettiğini Masada Kazanmak İçin Gayret Gösteriyor Ama bütün işleri ve girişimleri nafile. CHP sanki 48.6 nın tek temsilcisi imiş gibi hareket etme gayreti içerisinde fakat bu yüzde 51.4 ü incittiği gibi. yüzde 48.6 lık kesiminde rahatsız etmektedir. Umuyorum, diliyorum ki CHP iç çekişmelerinin, iç mücadelelinin genel başkanlık adalığı sürecindeki kavgaların yansımasını milli iradenin tecellisi konusunda huzursuz edici, rahatsız edici boyutlara çıkmasını engelleyebilir diye düşünüyorum. Hem Anayasa Mahkemesi bu konuda kararını verdi hem de YSK net bir şekilde ifade etti. Anayasamıza göre seçimlerle ilgili tek söz sahibi YSK dır. YSK da bu konu ile ilgili gerekçeli kararını dün ilan etti.  Aynı şekilde 16 Nisan seçim sonuçlarını resmi gazetede yayınlayarak kesinleşme imkânını bulmuş oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Tebrik ediyoruz. Bu anayasada üç unsur var. Derhal hayata girecek unsur.

Birisi Cumhurbaşkanının partisi ile ilişiğinin kesilmesi konusundaki Anayasa metni  geçersiz hale geldiğinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu lideri olduğu partisine dönmesi  için artık önünde bir engel kalmamış oldu. Bu bizim için kurucu genel başkanımızın, liderimizin partimize gelmesi bizim açımızdan baktığımızda büyük bir şereftir diye ümit ediyorum.

HASRET 21 MAYIS TA BİTİYOR

Sayın Başbakan zaten davet etmişti Sayın Cumhurbaşkanımızı partiye katılması konusunda . Dünde Sayın Cumhurbaşkanımız bir televizyon programında ki yaptığı açıklamada partime giderek  partime katılıp hasreti ortadan kaldıracağım diye ifade etti. İnşallah önümüzdeki hafta bu hasret bitecek. Sayın Başbakanımız ne zaman açıklarsa partimizin tüzüğünün 70 ci maddesine göre seçimli büyük kongrenin yapılabilmesi genel başkanın çağrısı üzerine veya kongre delegelerinin büyük kongre delegelerinin salt çoğunluğu ile gerçekleşiyor. Sayın genel başkanımız muhtemelen önümüzdeki günlerde olağan üstü büyük kongreyi toplamak üzere çağrı yapacaktır. O çağrı ile birlikte partimizin olağan üstü kongremizin tarihi kesinleşmiş ve netleşmiş olacaktır. Muhtemelen bu tarihte 21 Mayıs olma ihtimali yüksektir diye ümit ediyorum. İnşallah  önce Sayın genel başkanımızın parti üyesi  olarak girişi gerçekleşmiş olacak arkasından da Sayın Cumhurbaşkanımızın  Ak Parti genel başkanı olma süreci de  başlayıp hasret bitmiş olacak.

ABD NİN SİNCAR TAVRI

PKK ve Uzantısı PYD bizim için terör örgütüdür. 911 kilometrelik sınırımızda Türkiye´nin menfaatlerini, Türkiye´nin bekası ile ilgili yapılanmaları hiçbir zaman müsaade etmedik etmeyeceğiz de. Dost ve müttefik olduğuna inandığımız ABD nin Türkiye´nin dış tehlikelere karşı   haklı müdafaasını  terörist unsurlarla birlikte olarak değil  müttefik olduğu ülke ile birlikte hareket etmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Açıkçası hem NATO da müttefikimiz hem ticari müttefikimiz hemde stratejik müttefikimiz olarak ABD nin bu üç unsura hassasiyetle riayet etmesi bizim için çok önemlidir. Bu açıkçası ABD makamlarının konuya biraz daha ciddi bir şekilde eğilmesi  gerektiğinin  altını çizen önemli görüntülerden birisidir.

(Kurum Haberi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —