ELEKTRİK ŞİRKETİ VATANDAŞLA ALAY MI EDİYOR?

4.12.2014 10:30:35

Kayıp Enerji Bedelleri ile ilgili Kayseri Elektrik Şirketi Perakende A.Ş'ye başvuran vatandaşlar, Elektrik şirketinden aldıkları cevapla şoke oldu. Elektrik Şirketi dilekçeye verdiği cevapta Kayıp Enerji bedelleri tutarının sıfır olduğu görüldü.

Vatandaşların Elektrik faturalarından tahakkuk edilen Kayıp Enerji bedel şikâyeti dinmek bilmiyor. Kayıp enerji bedelleri detayı ve 10 yıllık dökümü ile ilgili Kayseri Elektrik Şirketi Perakende A.Ş’ye başvuran vatandaşlar dilekçeye gelen cevap karşısında şaşkınlık geçirdi. Elektrik Şirketinden gelen Tahakkuk ve Tahsilât Şefi Mehmet Nişancı imzalı Tüketim Tahakkuk Bilgileri Dökümü evrakta kayıp enerji bedellerinin sıfır yazarken, vatandaşlar ise evlerine gelen elektrik faturalarında Kayıp enerji bedellerinin tutarının olduğu iddia ettiler.

ELEKTRİK ŞİRKETİNDEN TÜKETİCİLERE ŞAŞIRTAN CEVAP

Elektrik Şirketinden dilekçeye verilen cevapla ve vatandaşın faturasında yer alan Aktif Tüketim Bedeli, BTV, KDV, EEF bedelleri birbirini tutarken, kayıp enerji bedellerinde sıfır tutar yazması vatandaşların kendileriyle alay edildiği gerekçesiyle tepkisine neden oldu.

Yılda ortalama 200 TL kayıp enerji bedelleri ödediklerinin ifade eden vatandaşlar, “ Doğu ve Güneydoğuda kaçak elektik elektrik kullanımı % 70’ler seviyelerinde iken bizler her türlü olumsuzluğa rağmen faturalarımızı ödeme gayretinde bulunuyoruz, elektrik faturalarında kullanım bedeli dışında vergi adı altında dokuz kaleme daha ödeme yapıyoruz, bizlerin mücadelesi haksız tahakkuk edilen paralardır, kayıp enerji bedelleri ile ilgili başvuru yaptığımız elektik şirketinden gelen cevap bizleri şoke etti çünkü kayıp enerji bedelleri sıfır görünüyor ancak biz ve Kayseri’de yaşayan tüm insanlar biliniyor ki, her aboneden kayıp enerji bedeli tahsil edilmektedir” diye ifade ettiler.

Kayıp Enerji Bedellerinin vatandaşa geri ödenmesiyle ile ilgili emsal teşkil eden birçok kararın alındığını ifade eden vatandaşlar, haklarını aramak tüketici hakem heyetine hatta Tüketici Mahkemesine başvuracaklarını belirttiler.

Haber: Yasin Dalkılıç