Elektrik Tüketiminde Haftanın İkinci Rekoru Kırıldı

31.07.2015 10:12:22

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önceki gün Türkiye genelinde tüm zamanların en yüksek elektrik tüketimine ulaşıldığını bildirdi.

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, elektrik tüketimine ilişkin, önceki gün en yüksek tüketimin saat 14.50´de 42.587 ani puant ile gerçekleştiğini belirtti. Bu tüketimin sebebinin yüksek sıcaklıklarda çok yoğun klima kullanımı, tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik kullanımı ve sanayi bölgelerindeki elektrik tüketimi olduğunu dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Önceki gün, Türkiye genelinde 866 milyon 653 bin kilovatsaat ile tüm zamanların en yüksek elektrik tüketimine ulaştık. Geçen yıl sıcaklarda ölçülen en yüksek rakama göre dün tüketimimiz 35 milyon kilovatsaat daha fazla oldu. Bu aradaki farkın nedeni sanayi bölgelerindeki büyüme ve sanayi üretimindeki artış. En yüksek tüketim olan bölgelerimiz ise Trakya, Güneydoğu ve Ege bölgeleri."

Yıldız, bakanlık olarak bu yüksek tüketim talebini sağlıklı ve güvenilir şekilde karşılamak için santrallerin çalışmalarını titizlikle planladıkların vurguladı. Bugünlerde yeni rekorların gelebileceğine dikkati çeken Yıldız, "Enerji arz güvenliğimizde herhangi bir problem yok ancak yine de özellikle bu yüksek tüketimin olduğu günlerde vatandaşlarımız enerji israfından kaçınmalı ve biraz daha fazla tasarrufa yönelmeli" ifadesini kullandı.

Elektrik tüketiminde sıcaklar sebebiyle bu hafta içerisinde ikinci kez rekor kırıldı. 28 Temmuz Salı günü ülke genelinde 855 milyon 327 bin kilovatsaat elektrik tüketildi. Geçen yıl ise 26 Ağustos´ta 826 milyon 19 bin kilovatsaat elektrik tüketilerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkılmıştı.