EKMİYORUZ ÇOĞALTIYORUZ

28.02.2017 09:26:17

Doğal yollar ile ekim yapılmadan saç çoğaltma işlemi Kayseri´de ilk kez bir merkezde başlatıldı. Saç çoğaltma kliniğinde yapılan işlem, biyolojik kök hücre yöntemi ile elde edilen saçı büyüten faktörleri içeren bir serumun, mikro iğneleme ile saç köklerin

Bu yöntem ise Dermapen tekniği ile uygulanarak tamamen doğal ve fizyolojik bir süreçten geçiyor. Saç yüzeyinin tamamına uygulanan serum, saç gözenek ve hücrelerini canlandırıp yeniden saç çıkmasını sağlıyor. 

Saç çoğaltma kliniği İşletme Müdürü Umut Genel, saçta dökülme varsa ilk etapta 4. seansın sonunda dökülmenin durdurulmasının sağlandığını ve 6. seanstan itibaren yeni saçların çıkmaya başladığını söyledi.
Kök hücre yöntemiyle elde edilen saç büyüme faktörleri içeren serum ile saçın harabiyet gören foliküllerini ve hücrelerini onarmayı amaçladıklarını belirten Umut Genel, ??Biz burada iki işlem yapıyoruz. Bu serumun köklere ulaşmasını dermapen adı verilen bir cihaz ile gerçekleştiriyoruz. Mikro yöntemiyle yani küçük küçük kanallar oluşturup bu serumun saç köklerine inmesini sağlıyoruz. Bir ikincisi de vücuttaki yara iyileşme mekanizmasını devreye sokarak saç folikül ve gözeneklerinin yeniden onarımının sağlanmasıdır. Biz bu işlemi toplamda 12 seans olup 15´er gün arayla yapıyoruz. Her seans sadece 10 dakika sürüyor´´ şeklinde konuştu.
İşlem yapacakları kişiye önce belli süreçlerde saç analizi yaparak, saç gözeneklerine bakarak ve hücrelerdeki canlılık oranını ölçerek işlemin uygun olup olmadığını çözümledikten sonra işlem yaptıklarını dile getiren Umut Genel, bu işleme uygun olmayan ve cevap vermeyecek düzeyde olan kişiler için de işlem yapmadıklarını söyledi.
İlk etapta saç dökülmesini durdurmayı hedeflediklerini belirten Umut Genel, ??Bizim hedefimiz ilk 4 seansta bu dökülmeyi durdurmak. Ve çoğunlukla bu yönde geri bildirimde alıyoruz. 4. seansta yeni yeni saç oluşumlarını gördüğümüz insanlar var. Herkesin fizyolojisi farklıdır. Herkes farklı bir tepki verir. 6. seanstan itibaren yeni böyle ayvacık tüyü dediğimiz saçların oluşumunu görüyoruz. Aslında bir onarma işlemini hani bir döngüye sokuyoruz o saçı. Hücreler canlanıyor ve tepki veriyor. 6. seansta bunu görüyoruz ama hedefimiz bizim bir döngü daha yaratmak. 12. Seansta hedeflenen şey zaten yerine gelmiş oluyor´´ dedi.
Yöntemin en önemli avantajlarından bir tanesi de kişilerin sosyal hayatını olumsuz etkilemiyor olması. Her hangi bir yara, morarma, şişme gibi olayların söz konusu olmadığını belirten Umut Genel, kişinin seans sonrası sosyal yaşantısına normal bir şekilde devam edebildiğini de sözlerine ekledi.

(FOTO-HABER: Türkân Coşkun)

          /resimler/2017-2/28/0930527195482.jpg



Mahmut GÜNEY
29.05.2020 00:04:20
Bilgi almak istiyorum.0533 484 0533

Anahtar Kelimeler: EKMİYORUZ ÇOĞALTIYORUZ