EKMEK KAVGASI ESNAFI YORDU

8.12.2015 10:22:25

Fırınlar arasındaki rekabet yüzünden ekmek fiyatlarının düşmesi küçük esnafı zor durumda bıraktı. Lüks Merkez Pide Fırını´nda konuşan Fatih Pınarbaşı, ?Una ve oduna zam gelirken ekmek fiyatlarının düşmesi küçük fırıncıları çok yordu? dedi.

 

 

Fırınlar arasındaki fiyat farkının en çok küçük esnafı etkilediğini ifade eden Lüks Merkez Pide Fırını işletmecisi Fatih Pınarbaşı, ?Büyük fırıncılar, küçük fırıncılara karşı yarattıkları rekabetle, küçük esnafları bitirmeye çalışıyor. Piyasadaki tutumlar giderek zorlaştırıldı. Un piyasası ve odun fiyatları yükselirken ekmeğin ucuzlaşması küçük esnafı çok yordu? şeklinde konuştu.

Ekmek fiyatları arasındaki farkın ortadan kaldırılması için yetkililere seslenen Pınarbaşı, ?Piyasanın düzelmemesi halinde küçük esnaf kaybolacak. Büyük fırıncıların rekabeti artırmak adına fiyatı düşürmesiyle küçük fırıncıların dayanacak gücü kalmadı. 1 yılda una 4 sefer zam geldi ama ekmeğin 30 kuruş, 40 kuruş, 50 kuruştan piyasaya çıktığı yerler var. Bu rekabete dur diyecek belediye, Fırıncılar Odası veya kim varsa sesimizi duysun. Küçük esnaf hala perişan durumda? ifadelerini kullandı.

Haber: Ayşenur Sarıkaya 



Anahtar Kelimeler: EKMEK KAVGASI ESNAFI YORDU