?Ek hizmet binamız hayırlı olsun?

3.08.2016 09:43:29

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılarak Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine devredilen Özel Kayseri Göz Hastanesi, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ´ın talimatıyla 48 saatte yeniden düzenlen


667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen ikisi Kayseri de olmak üzere 35 özel sağlık kurum ve kuruluşları kapatılarak mülkiyeti Sağlık Bakanlığı´na devredildi. Bu hastanelerden Özel Kayseri Göz Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin ek hizmet binası olarak hafta başından itibaren hizmet vermeye başladı. Devredilen diğer bir hastane olan Hacettepe Fizik Tedavi Merkezi´nin ise taşınır ve taşınmaz malları kayıt altına alınarak tespitleri yapıldı. Hastane de hizmete devam edilip edilmeyeceğine yapılacak değerlendirmelerin ardından Sağlık Bakanlığı karar verecek.
Kaliteli sağlık hizmeti sunumunun artarak devam edeceğini belirten Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, ?Öncelikle Sayın Başbakanımızın da belirttiği gibi ülkemiz, milletimiz 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş savaşı ruhuyla bu hain odaklara gerekli cevabı verdi.15 Temmuz´u 16´sına bağlayan gece şehit olanlara Allah (cc)´dan rahmet; yaralanan gazilerimize de hayırlı acil şifalar dilerim. Hepsine minnettarız. Sayın Bakanımız Recep Akdağ´ın talimatı doğrultusunda devralma işlemini 48 saat içerisinde tamamladık ve hastanemizi halkımızın hizmetine açtık. Şu anda hastanemizde göz poliklinik hizmetleri verilmektedir. Hastalarımız, SGK kapsamında herhangi bir ücret ödemeden nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilirler. Ayrıca, hastalarımız gönül rahatlığıyla 182´yi arayarak veya kendileri internetten MHRS?ye (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) ulaşarak randevularını diğer tüm hastanelerimize alabildikleri gibi bu hastanemize de, Melikgazi Ek Binası olarak seçerek randevu alabilir ve muayenelerini olabilirler. Milletimize hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.



Anahtar Kelimeler: hizmet binamız hayırlı olsun