"EFSANE BELEDİYECİLİĞİN MERKEZİ, TÜRKİYE`NİN ZİRVE ŞEHRİ"

27.10.2014 10:00:24

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Talas Raylı Sistem Hattı ve Yeni Hal Kompleksinin açılış törenine katıldı. Konuşmasında, "Türkiye`de bir belediyecilik geleneği oluşmuşsa, Başkan Özhaseki`nin çok büyük payı vardır

   Talas Raylı Sistem Hattı ve Yeni Hal Kompleksinin açılış töreni Talas Hattı`nın son durağı olan Cemil Baba Mezarlığı yanında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin ev sahipliğinde, büyük bir kalabalığın katılımıyla görkemli bir şekilde yapılan açılış törenine Başbakan Davutoğlu`nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile çok sayıda milletvekili, bürokrat ve vatandaşlar katıldı.

"KAYSERİ`Yİ AYAĞA KALDIRACAK PROJELERE OMUZ VERDİK"

   Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Ahmet Davutoğlu`na "Hoş geldiniz" diyerek, Başbakan`ın  siyasetçi ve bilim adamı kimliğinin yanı sıra şehirlerle ilgili vizyonunu da çok iyi bildiğini ve bu vizyonun ufuk açıcı olacağını söyledi. Her zaman Kayseri ile ilgili hayaller kurduklarını ve bu hayalleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Özhaseki, "Bir çok hayal kurduk; ama bunlar ham hayaller değildi. Kayseri`yi ayağa kaldıracak ne kadar proje varsa omuz verdik, veriyoruz. Kayseri`nin alt yapı sorunu yok. Üst yapıda çok önemli hizmetler yaptık. Bu şehirde bir elin parmakları kadar park vardı, şimdi 850 park var. Kızılırmak`ın akışına, Erciyes Dağı`nın heybetine bakardık. Yamula Barajı`nı ve Erciyes`ın karını kâra dönüştürecek kayak merkezini yaptık" dedi.

     Kayseri için önemli olan projelerden de bahseden Başkan Mehmet Özhaseki, açılışı yapılan yatırımlar hakkında da bilgi vererek, Talas hattı ile birlikte raylı sistem hattının 35 km`ye, araç sayısının da 38`e ulaştığını söyledi ve yeni araçlarla araç sayısının 70`i geçeceğine vurgu yaptı. Bu hattın tamamen Türk mühendisler tarafından yapıldığını özellikle vurgulayan Başkan Özhaseki, 6 ay gibi kısa sürede bitirildiğini belirtti ve önümüzdeki yıl Anayurt hattının da raylı sistem ağına dahil edileceğini kaydetti.

   Sözlerinin sonunda Kayseri`nin manevi mimarlarından bahseden Seyyid Burhaneddin`in, Davut El Kayseri`nin Kayserili olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, "Davut-el Kayseri Kayserili. Sizler de Davutoğlu Ahmet olarak inşallah Kayseri`nin projelerine verirsiniz" diye konuştu.

    Törende konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Kayseri`nin siyaseti, bürokrasisi, STK`larıyla bir bütün olduğunu belirtti ve "Kayseri sizin Ankara`daki yükünüzü hafifletecektir" dedi. Kayseri`nin büyüyen Türkiye`nin büyüyen şehri olduğunu ifade eden Yıldız, "Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere belediyelerimiz Kayseri`yi kolay ve rahat yaşanabilir bir şehir yaptılar" şeklinde konuştu.

"ZİRVE ŞEHİR KAYSERİ"

   Büyük bir tezahürat eşliğinde kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına Kayseri`nin Anadolu`nun zirve şehri olduğunu belirterek başladı. "İlmimizin, irfanımızın, siyasetimizin, mimarimizin zirve şehri Kayseri" diyen ve Erciyes`i zirvelerin en güzeli olarak tanımlayan Başbakan Davutoğlu, "Yurtdışına giderken Erciyes`in üstünden geçtiğimde manen Erciyes`e derdim ki, `Uzak diyarlara bir yolculuğa çıkıyorum Erciyes. Türkiye sana emanet.` Erciyes`te bana şöyle seslenirdi: `Biz Anadolu`dayken ve eteğimdeki Kayserililer varken sen sakın dert etme.` Erciyes`in çocukları, Anadolu`nun bekçileri yiğit Kayserililere selam olsun" diye konuştu.

     Siyasetin zirvesinin de Kayseri olduğunu söyleyen ve 11 Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül`ü anan Başbakan Davutoğlu, Gül`ün cumhurbaşkanlığı döneminde Çankaya`da oturduğu her dakikada o makamın gerçek sahibinin millet olduğunu söylediğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı devir teslimini de hatırlatarak iftihar edilmesi gereken bir tablonun yaşandığını söyleyen Davutoğlu, Kayseri meydanından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e selam gönderdi.

"KAYSERİLİ DAVUT BENİM"

   Maneviyatımızın da zirvesinin Kayseri olduğunu ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Seyyid Burhaneddin Kayseri`dedir. Konya`nın hocasının hocası Kayseri`dedir. Kayseri`de en az Konya kadar bizim için azizdir, kutsaldır. Davut El Kayseri de Kayserilidir. Diyorum ki kabul ederseniz 21. Yüzyılın Davut-el Kayseri`si de benim. Kayserili Davut benim. Kayserili olarak yaşayacağım, Kayserili olarak bu milletin hizmetinde olacağım."

"ÖZHASEKİ EFSANE BİR BELEDİYECİLİK YAPTI"

   Bir çok açıdan zirve olarak ifade ettiği Kayseri`nin belediyeciliğine de takdirlerini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye`de bir belediyecilik geleneği olmuşsa bunda Başkan Mehmet Özhaseki`nin çok büyük payı var. Efsane bir belediyecilik yaptı" dedi.

   Konuşmasında Kayseri ile ilgili yeni yatırım sözleri de veren Başbakan Davutoğlu, Ankara hızlı tren hattına önümüzdeki yıl kazma vurulacağını, Antalya-Kayseri hızlı tren hattının da önümüzdeki yıl yapımına başlanacağını, Kayseri`yi bir ticaret ve lojistik merkez haline getirecek projeleri destekleyeceklerini ifade etti ve Yeşilhisar-Sarıoğlan banliyö hattının 2015`te hizmete sunulacağını söyledi. Kayseri`nin yükselen küresel gücün ekonomi ve siyasi merkezi olmaya devam edeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Kim ne tuzak kurarsa kursun Kayserili bizim yanımızdaysa bize bir şey olmaz" dedi.

   Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun konuşmasının ardından protokolün de katılımıyla Talas Raylı Sistem Hattı ve Yeni Hal Kompleksinin açılışı yapıldı. Başbakan Davutoğlu açılışın ardından Başkan Mehmet Özhaseki ile birlikte raylı sistemi sürerek ilk seferi gerçekleştirdi.