ECZACILIK BAYRAMI KUTLANIYOR

15.05.2015 11:32:01

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Kayseri Eczacı Odası işbirliğiyle 14 Mayıs Eczacılık Bayramı” Erciyes Üniversitesi'nde kutlanıyor.

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Kayseri Eczacı Odası işbirliğiyle 14 Mayıs Eczacılık Bayramı” Erciyes Üniversitesi'nde kutlanıyor.

 

Çeşitli bilimsel toplantılar, seminerler, tiyatro gösterileri gibi hem bilimsel hem sosyal aktivitelerle kutlanan Eczacılık Bayramı'nın ilk etkinliği Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin beşinci sınıfta hazırlamış oldukları bitirme projelerinin sergilenmesi ile başladı. Ardından öğrenciler kermes düzenlediler.

 

Bir hafta sürecek olan etkinliklerin ikinci gününde eczacılık alanında ciddi çalışmaları olan Japon bilim adamı Takayuki Yoshimori akademisyen ve öğrencilere yeni ilaç nesilleri, kişiye endeksli tedaviyi hedef alan ve özel proteinlerle yapılan tedaviler hakkında seminer verdi.

 

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar yapılan etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak; 14 Mayıs dünyada kutlanan modern eczacılığın günü. Şuanda bizde ülke olarak 176. yılını kutluyoruz. Bu kutlamalar kapsamında, bu günü her yıl Kayseri Eczacı Odası ile birlikte kutluyoruz. Bu yılki programda hem öğrencilere hem de akademisyenlere  ve serbest eczacılara yönelik özel etkinlikler var.” dedi.

 

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar ilaç sektöründe ülke olarak geride kaldığımızı bu mesafeyi hızla kapatmak gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti. Dünya'da diğer sektörler gibi ilaç sektörü de değişime girmekte. Ülkemiz bu konuda biraz geç kalmasına rağmen bu değişimi yakalama gayretinde. Aradaki bu mesafeyi hızlı bir şekilde kapatmak istiyoruz. Üniversitemizde ilaç alanına yatırım yapan bir üniversite. Rektörümüzün katkılarıyla bu alanda yatırımlar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bizde kurmakta olduğumuz ilaç merkezi kapsamında bazı bağlantılara geçme yolundayız. Bugün de bu konuda önemli bir adım atıyoruz. Japonya'dan gelen misafirimiz yeni ilaç nesilleri, kişiye endeksli tedaviyi hedef alan ve özel proteinlerle yapılan tedaviler hakkında uzman bir bilim adamı. Kendisi bize bu konudaki bilgilerini paylaştı. Bu gibi bilimsel seminerler bu bağlamda çok önemli.”

55 Öğrenci Önlüklerini Giydi

14 Mayıs Eczacılık Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl Eczacılık Fakültesi'nde ilk yılını tamamlayacak olan 55 öğrenciye önlük giydirme töreni yapıldı.

 

Hocaları tarafından öğrencilere eczacılık önlüklerinin giydirildiği törene, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan önlük giydirme töreninde yaptığı konuşmasında "İnsanların hayatlarında yeni başlangıçlar vardır. Buradaki öğrenci arkadaşlarımızda hayatlarında yeni bir başlangıç yaptılar. Üniversite hayatlarını başlatmış oldular. İnşallah başarı ile devam ederler diye umut ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere önlükleri giydirildi.



Anahtar Kelimeler: ECZACILIK BAYRAMI KUTLANIYOR