ECZACILAR SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN DE PROTOKOL İMZALANMASINI İSTİYOR

4.04.2016 09:28:35

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, Suriyeli mültecilerin reçetelerinde sıkıntıların yaşanmaması için bir protokol hazırlanarak imzalanması gerektiğini bildirdi.


Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, ?Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Türk Eczacılar Birliği bir açıklama yaptı. Bu açıklama, Suriyeli misafirlerimizin ilaç alımıyla alakalı bir açıklamaydı. Bununla alakalı olarak, özellikle kampların bulunduğu bölgelerdeki eczacılarımız sıkıntıda. Bu konula ilgili olarak protokol imzalanmasını istemişlerdi. Biz de bu isteğin haklı olduğuna inanıyoruz? dedi.
Ulutaş, ?Bölgemizde AFAD yetkilileri ile görüşmeler yaparak, meslektaşlarımızın sıkıntılarının çözülmesi için girişimlerde bulunuyoruz? diyerek şunları söyledi:
?Burada da Suriyeli mültecilerin problem yaşamaması aynı zamanda bunların reçetelerini karşılayan eczanelerimizin de sıkıntılarının giderilmesi için bir protokol taslağının yapılmasının önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu konuda özellikle güney bölgemizde bulunan Mersin, Adana ve Gaziantep´te büyük kamplar var. Buradaki kamplardaki Suriyeli mültecilerin reçeteleri ile ilgili sıkıntıların yaşanabileceği kanaatindeyim. Bir an önce bu protokol taslığı hazırlanıp imzalanması gerekmektedir. Yoksa 15 Nisan tarihi itibariyle yeni bir sıkıntı yaşanabileceğini tahmin ediyorum.?