EBRU, HAT VE KAT´I SANATI SERGİSİ AÇILDI

24.05.2016 09:26:31

Sanatçı Nezaket Tabuk ile Fatih Karcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ebru, hat ve kat´ı sanatı eserlerinin yer aldığı sergi açıldı.


Atatürk Evi Sergi Salonunda gerçekleştirilen sergi açılışına İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Gazanfer Aslantaş ve Mustafa Birgül katıldı. Sanatçı ve Eğitmen Nezaket Tabuk, öğrencilerle birlikte açtıkları ve yaklaşık 50 eserin yer aldığı serginin altıncı sergisi olduğunu söyledi.
Fatih Karcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Şen de Sanatçı Nezaket Tabuk ile öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Sergi açılışını İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Gazanfer Aslantaş ile Mustafa Birgül gerçekleştirdi.
EBRU, HAT VE KATI SANATI NEDİR?
Ebru, kitreyle yoğunlaştırılmış su üstünde, özel hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenlerin kâğıt üzerine geçirilmesi yoluyla yapılan bir süsleme sanatıdır.
Hat, ya da kaligrafi yazı sistemleri ve yazı öğeleri kullanılarak geliştirilen, sıklıkla dekoratif amaçla kullanılan, bir görsel sanat türüdür.
Katı sanatı, düz bir kâğıt veya deri oyularak yapılır. Oyulan kısmın baska bir yere yapıştırılması ´erkek oyma´, oyulan kısmın boş bırakılması ´dişi oyma´dır. Cilt kapaklarında, kıt´alarda ve el yazması eserlerde sıkça görülür. En parlak dönemini Kanuni Sultan Süleyman devrinde yaşayan bu sanatla uğraşan kişilere ´Katı´an´ denmektedir.



Anahtar Kelimeler: EBRU SANATI SERGİSİ AÇILDI