DURMAK YOK!

22.08.2016 09:23:39

Büyükşehir Belediyesi herhangi bir temel atma töreni gerçekleştirmeden büyük bir yatırıma başladı ve hızla devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mimarsinan´ı TOKİ´ye bağlayacak olan yeni yolun Mimsinlileri ağır vasıta araçlardan kurtaracağını açıkladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Malatya istikametinden gelip Sivas istikametine ya da Sivas istikametinden gelip Malatya istikametine gitmek isteyenlerin yeni açılacak yolla birlikte Mimarsinan Köprülü Kavşağı´na ve dolayısıyla şehir trafiğine girmeyeceklerini belirtti.
Mimsin-TOKİ arasındaki yolun meskun mahal içinde kaldığını, özellikle de ağır vasıta araçların bu yolu kullanmasının sorunlar yaşattığını ifade eden Başkan Çelik, ?Mimarsinan-TOKİ arasına yeni ve geniş bir yol yapmaya başladık. Sessiz sedasız başladığımız bu yoldaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şehrimizin önemli toplu konut alanlarından Toki bölgesi ile Mimsin bölgesi arasında ulaşım imkanı sağlayacak olan 2750 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki yol aynı zamanda Sivas Yolu´nu da Malatya Yolu´na bağlayacak. Geliş ve gidiş istikametlerinde 3´er şerit olmak üzere toplam 6 şeritli olarak inşa edilen yolun tamamlanmasının ardından Mimsin içinden geçen yola ağır vasıta araçlar giremeyecekler? dedi.
8 MİLYON TL´LİK YATIRIM
Yol platformunun her iki yanında 10´ar metre genişliğinde peyzaj alanları oluşturulacağını da belirten Başkan Mustafa Çelik, Ayrıca yol güzergahı boyunca yüzey sularının yola zarar vermesini engellemek amacıyla gerekli noktalarda menfez ve taşkın koruma kanalları inşa edildiğini kaydetti. Başkan Mustafa Çelik, yolun 8 milyon TL´ye mal olacağını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: DURMAK