´DÜNYA KADINLAR GÜNÜ´ ETKİNLİĞİ

4.03.2017 20:01:24

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Eğitim-Sen 2 No´lu Şube tarafından fotoğraf sergisi açılarak konferans verildi.

Türk Eğitim-Sen 2 No´lu Şube tarafından Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi´nde ?Cumhuriyetin İlk Yıllarında Kayserili Kadınlar´ isimli fotoğraf sergisi açıldı. Program kapsamında ayrıca Yrd. Doç. Dr. Neslihan Altuncuoğlu´nun konuşmacı olarak katıldığı ?Cumhuriyetin Türk Kadınlarına Kazandırdıkları´ isimli konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Kadın Komisyonu Başkanı İmren Aydın Saydan, ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nün asıl amacı kadınların bir güne mahsus olarak hatırlandığı, sorunlarının üstünkörü dillendirildiği bir gün olmaktan öte; kadın olmanın ne olduğunu bir günlüğüne de olsa insanlığı düşündürmektir. Yani savunmasızca şiddete maruz kalmanın, sadece cinsiyetinden ötürü haksızlığa uğramanın, karşılık beklemeksizin o çok bilinen tabirle saçını süpürge etmenin ne demek olduğunu anlatmaktır? diye konuştu.
Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No´lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ise, ?Toplumda kadın-erkek ayrımına karşıyım. Çünkü hepimiz bu onurlu milletin onurlu birer ferdiyiz. Ama maalesef nüfusun yüzde 50´sinden fazlasını temsil eden kadınlarımız toplumda rol almak istemiyorlar herhalde. Ya da biz erkekler önlerini kesiyor diye düşünüyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Neslihan Altuncuoğlu, ?Cumhuriyetin Türk Kadınlarına Kazandırdıkları´ konulu konferans verdi. (İHA)