DRENTHE REİS KONUŞTU

4.02.2015 22:02:25

Taraftarın, ``Reis`` lakabıyla andığı tecrübeli yıldız Royston Drenthe, dün basın toplantısı yaparak transferinden hedeflerine kadar önemli açıklamalar yaptı

Kulüp Tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Kayseri Erciyesspor’un ara transferde kadrosuna kattığı Hollandalı yıldız oyuncusu Royston Drenthe`nin çok özel açıklamaları şöyle:  “ İstanbul’un ve Türkiye’nin ne kadar güzel bir ülke olduğunu biliyordum. Türkiye`deki hedefim ise her zaman kazanan tarafta olmak” dedi.  Kayseri Erciyesspor’a nasıl geldiğini anlatan Royston Drenthe, “ Benim menajerim bana böyle bir teklif oluştuğunu söyledi. Ardından birkaç arkadaşımla görüştüm.  Buraya gelirken de futbolcular gidecekleri ülkeleri tercih ederken ailelerini düşünüyorlar. Çeşitli faktörleri düşünüyorlar. Türkiye benim ve ailem açısından doğru bir tercih olduğunu düşündüm. Kulüple alakalı yapmış olduğum araştırmada bu kulübün doğru bir kulüp olduğunu inandığım için Kayseri Erciyesspor’u tercih ettim.

Açıkçası Wesley Sneijder ile daha öncede görüşmemiz olmuştu. Ben İngiltere’de oynarken Türkiye ile konuşmuştuk. Türkiye’nin ve İstanbul’daki yaşamın ne kadar güzel olduğunu Türkiye’nin ne kadar iyi bir ülke olduğunu bana söylemişti. Ama kararımı verirken görüştünüz mü diye sorarsanız açıkçası görüşmedim. Bu kararı verirken daha çok kişisel olarak kendim karar verdim. Ailem ile ilgili kararları düşündüm.

AİLE ORTAMI ÇOK SAMİMİ

Öncelikle şunu söyleyim. Geçtiğimiz gün aramıza yeni bir arkadaşımız katıldı Oğulcan Çağlayan.  Onunla yaptığımız bire bir görüşmemizde ona 2 haftadır burada olduğumu ve buranın bir aile ortamının olduğunu ne kadar güzel bir ortam olduğundan bahsettim. Bu duygularımı aktarırken çok samimi bunları kendisine söyledim. 2 haftadır buradayım gerçekten kulüp içinde veya kulüpten dışında çok iyi karşılandım.  Tabi ki de bu futbolcu için önemli faktörler ama sadece bana özel değil bütün kulüpte böyle bir hava olduğunu hissediyorum.

BURDA OLMAKTAN MUTLUYUM

Oğulcan ile tekrar konuştuğumuz zaman buradaki ailem ortamından bahsettiğimiz zaman bu duyguların ne kadar samimi olduğunu aktardım.  Oğulcan’ın videolarından ve antrenmanlarda gördüğüm görüntülerinden çok kaliteli bir oyuncu olduğunu  izlenimine vardım. Ümit ediyorum ki bizim kulübümüz için çok faydalı olacaktır.  Benimde omzumda bazı sorumluluklar var. Bende bunları en iyi şekilde yerine getirip kulübüme hizmet etmek istiyorum. Bur da mutluyuz. Bur da çok rahat bir ortamımız var. Bur da olmaktan son derece mutluyum.

BAŞARIYA ODAKLANMAK LAZIM

 Ben öncelikle kendimle ilgili şunu söyleyim.  Ben her zaman kazanan olmak istiyorum. Her zaman kazanan tarafta yer almak istiyorum. Güçlü olmak istiyorum. Takım halinde ve bireysel olarak kazanmak istiyorum. Trabzon maçının ikinci yarısında kötü bir oyun oynadığımızı düşünmüyorum.  Kaybettik ama sergilediğimiz futbol çok pozitifti.  Bunun ileriye dönük olarak iyi sinyaller verdiğini düşünüyorum. Bizim buradaki hedefimiz her hafta galibiyete odaklanmak. Büyük futbolcu, normal futbolcu olmak bunlar hep odaklanmakla alakalı. Eğer biz başarıya odaklarsak bunun da geleceğini düşünüyorum. Biz sadece odaklanmamızı artırmamız gerekir başarılı olabilmek için” dedi.

(Haber-Fotoğraf Memduh BORAZAN)